Muğla'nın Köyceğiz ilçesi kırsalında önceki gün yapılan operasyonda PKK üyesi beş terörist ölü ele geçirilmişti. Yedi kişilik gruptan kaçtığı tespit edilen iki kişinin aranmasına devam ediliyor. Aynı bölgede yapılan bir başka operasyonda örgüt üyesi olduğu iddia edilen dört kişi ile onlara yardım ettiği iddia edilen 3 kişi daha yakalandı. Operasyonla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızmaya çalıştığını söyledi.

Yaşanan son gelişme CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın geçtiğimiz yıl 27 Ağustos 2016 tarihinde Isparta’da yaptığı açıklamayı hatırlattı. Cankurtaran, herkesin PKK’nın Karadeniz bölgesindeki faaliyetlerine yoğunlaştığını ancak örgütün özellikle 1990’lı yıllarda Muğla, Denizli ve Antalya kırsalına da yerleşmeye çalıştığını hatırlatarak tekrardan Akdeniz kırsalında özellikle de Toros Dağları’na sızmaya çalışabileceğini söylemişti. Cankurtaran 27 Ağustos 2016 günü Isparta’daki açıklamasında aşağıdaki ifadeleri kullanmıştı:

cankurtaranBATI AKDENİZ KIRSALINA DİKKAT ÇEKMİŞ, “UYANIK OLUNMALI” DEMİŞTİ


"Son dönemlerde PKK’nın Karadeniz bölgesinde düzenlediği saldırılara dikkat çeken Cankurtaran, geçtiğimiz günlerde Antalya -  Kemer karayolunda askeri bir araca düzenlenen saldırıyı hatırlatarak, “PKK, 1998 yılında Antalya kırsalına da bazı gruplar göndermiş, bunlar o dönem için ciddi sorunlara yol açmıştı. Yine 2006 yılında Muğla-Denizli kırsalında keşif yaptıkları öne sürülmüştü. PKK, küçük grupları farklı illere göndererek lokal düzeyde kırsal alan faaliyetleri ile güvenlik güçlerimizin dikkatini dağıtmak isteyebilir. Özellikle gözler Karadeniz bölgesindeyken Akdeniz bölgesine de dikkat edilmeli. PKK, Türk turizminin ve tarımının merkezi olan bu bölgede de huzursuzluk çıkarmak için geçmişteki gibi benzer bir faaliyeti Toros dağlarında yeniden deneyebilir. Buna karşı uyanık olunmalı”