CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'erken seçim' çağrısında bulundu.

'GAZETECİLERİ SERBEST BIRAKIN'


Konuşmasının başında gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu "Bütün gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Cumhuriyet yazarları neredeyse 1 yıldır içeride. Ahmet Şık'ın ne günahı var. Gazeteciler bizim doğrularımızı dillendirmek zorunda değiller. Gazetecileri hapiste olan bir Türkiye itibar kazanamaz. Onlar itibarı parayla kazanacaklarını sanıyorlar. Benim gibi düşünmeyen insanın da düşüncesini ifade etmesi lazım. Demokrasinin özü budur" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sözüm söz tüm sorunlardan Türkiye'yi kurtaracağım.Bundan 3 veya 4 yıl önce ilk kez taşeron işçiliği dile getiren, ilk kez onlarla toplantı yapan bu kardeşinizdi. Aylardır Enis Berberoğlu hapiste. Beni üzen onun hapishanedeyken ameliyat olması değil. Ameliyatının havuz medyası tarafından istismar edildi.İnsan düşmanına dahi insanca davranmalıdır. Bunların gözü o kadar kararmış ki. Ergenekon, Bayyoz davalarında bir Silivri külliyatı oluştu. Onlarca kitap çıktı. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesi sonunda da böyle külliyat ortaya çıkacak. Bugün Birgün Muhabiri Mahir Kanat ve pekçok gazetecinin duruşması var. Neymiş Berat Albayrak'ın mailleri kamuoyuyla paylaşmış diye. Bu suç mu? Benim Amerika'da yaptığım görüşmeler havuz medyası muhabiri tarafından Berat Albayrak'a iletiliyordu ben kızdım mı? Tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyorum. Ahmet Şık'ın ne günahı var, Murat Sabuncu'nun ne günahı var? Bir ülkede gazeteciler tutukluysa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Gazetecilerin kalemleri özgür olsun. İnsan hakları savunucuları da hapiste. Büyükada'da yapılan toplantı gizli yapıldı deniliyor? Ne gizli toplantısı? Bu aktivistler AKP'nin toplantılarında da görev almış."

 

İHSAN ELİAÇIK'A YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN


Kayseri'deki kitap fuarında yazan İhsan Eliaçık'a yönelik saldırıya da değinen Kılıçdaroğlu "İhsan Eliaçık saygıdeğer bir isim. Çok sayıda eseri vardır. Kayseri'ye davet edildi kitap fuarına. Kayseri Belediyesi ne yaptı? Belediye Başkanı yasakladı Eliaçık'ın katılımını. Şırnak'ta maden ocağında göçük. 8 işçi hayatını kaybetti. 17 yaşındaki Sıddık da bunlardan biriydi.17 yaşındaki çocuğun okulda olması gerekirdi.Bunu yönetenlerin düşünmesi gerekirdi.Şırnaktaki kardeşlerime sesleniyorum artık şapkayı alıp önümüze düşünmemiz gerekiyor. Diyarbakır, Hakkari, Bitlis'teki kardeşim düşüneceksin kim haktan hukuktan yana, kim dolardan yana..." diye konuştu.

'İSTER BYLOCK KULLAN İSTER KULLANMA...'


FETÖ operasyonlarındaki 'çifte standarta' da değinen CHP lideri "Dayısı olanlar, parası olanlar, siyasi arkası olanlar dışarıda.  İster Bylock kullan ister kullanma." dedi. Parlamentonun KHK'larla işlevsiz bırakıldığını belirten Kılıçdaroğlu "KHK ile istediklerini yapıyorlar. Parlamento çalışıyor ama göstermelik çalıyor" diye konuştu.

'HAİNLER DEVLET YÖNETEMEZ'


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Uluslarası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada sarf ettiği "İstanbul müstesna bir şehir ama biz kıymetini bilemedik, ihanet ettik. Ben de bundan sorumluyum" sözlerini de hatırlatan Kılıçdaroğlu "Hainler devlet yönetemez" diye konuştu.

'CHP'Lİ BELEDİYELERE GİDECEKLERMİŞ, GİDİN KARDEŞİM...'


Hükümet cephesinden gelen "CHP'li belediyelere de operasyon olabilir" sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu "CHP'li beyediyelerin de üzerine gideceklermiş. Gidin kardeşim. Gidin. Bizim belediye başkanları namuslu adamlardır. Bizim belediyeler ağacın yeşilini seviyorlar, doların yeşilini değil." yorumunda bulundu.

BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFASI


AKP'deki 'belediye başkanları istifa operasyonu'na da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüzde 49.5 oy alan Başbakanı görevden aldı. Milli iradeyi tanımıyor. Seçimle belediye başkanlarını santajla istifaya zorluyor. Tek adam rejimi kaos" dedi.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI


KIlıçdaroğlu, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a da erken seçim çağrısında bulundu. CHP lideri "Meydan okuyorum. Gelin 17 ay beklemeyelim. Buyrun gelin seçimleri erken yapalım." dedi.