CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yargıya talimat" açıklamalarının ardından bugün CHP ve AKP'den karşılıklı açıklamalar geldi.

AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin gizli ibareli bir yazı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir talimat gönderdiği" iddialarına ilişkin "Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı'nın da bir suç duyurusunda bulunduğunu" öne sürdü.

[caption id="attachment_1905626" align="alignnone" width="880"]Foto: Turgut Erat Foto: Turgut Erat[/caption]

TEZCAN'DAN YANIT GELDİ

Hayati Yazıcı'nın "talimat değil suç duyurusu" açıklamasına CHP'den bir yanıt daha geldi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü'nde gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.

"O belgeyi herkes gördü" diyen Tezcan, "Talimat olduğu açık açık. Şimdi de talimat değil diye kılıfını hazırlıyorlar. Dilekçenin başında GİZLİ ibaresi var. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği makamından çıkmış" dedi.

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde sekizinci gün" desc="Dün 19 kilometre yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Adalet Yürüyüşü' Soma'da devam etti, Kırkkağaç'ta sona erdi. Tarihi yürüyüşün sekizinci gün etabı başladı. Yürüyüşten önce kısa bir açıklama yapan CHP lideri, MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu 'Sayın Bahçeli açıklama yapıp eleştirmiş. Canı sağolsun istediği eleştiriyi yapabilir. Bana göre Hükümet Sözcülüğüne de soyunabilir. Ben hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya'yla konuştum ne de Pensilvanya bana teşekkür etti. Fethullah Gülen rahatsız olduğu dönemde gazete ilanlarına bakın. O kime teşekkür etmiş ortada' dedi. Yoğun yağmur ve fırtına altındaki yürüyüşün bugünkü etabı Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sona erdi. CHP lideri geceyi burada kurulacak kampta geçirecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kk8.gun880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-sekizinci-gun-1904636/"]

"BU TALİMATTIR; BU KILIF BU MİNAREYE SIĞMAZ"

Dilekçenin son paragrafına işaret eden Tezcan, "Son parağrafta 'Bu haberi yapan site hakkında işlem yapılıp tarafımıza bilgi verilmesi..' şeklinde ifade var. Hayati Yazıcı nasıl avukatlık yapmış. Buradan tüm avukatlara çağrım. Avukatlar dilekçesine artık böyle yazsınlar. Ama hiçbir savcı bu dilekçeyi kabul etmez. Bunun bir talimat olduğunu herkes biliyor. Yürütmenin başı Sayın Cumhurbaşkanı. Talimata kılıf hazırlıyorlar ama bu kılıf bu minareye sığmaz" dedi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Adalet Yürüyüşü'ne: Aynı durumla karşı karşıya kalabilirler" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Kadın ve Gençlik Kolları vefa iftarında konuşma yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/2222222.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogan-ankarada-konusuyor-2-1901778/"]

"YÜRÜYÜŞÜN AMACINI SAPTIRIYORLAR"

Adalet Yürüyüşü'ne yönelik eleştirilere de yanıt veren Parti Sözcüsü, "Adalet Yürüyüşü yapıyoruz. Amacını saptırmaya çalışıyorlar. Hedefi bellidir. Her alanda adalet diyoruz" ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_1905649" align="alignnone" width="880"]Foto: Sözcü Foto: Sözcü[/caption]

BAŞBAKAN'IN PARLAMENTO ÇAĞRISINA YANIT

Bülent Tezcan'a, Başbakan Binali Yıldırım'ın “Mahkeme kararı bizi mutlu etmeyebilir. Ama o kanun orada olduğu müddetçe, o hükümler yazılı olduğu müddetçe, ona rıza göstermemiz lazım. Eğer maksat o yargılamadan hasıl olmuyorsa, yasayı değiştireceğiz. Bunun yolu da parlamentodur, yol değildir, yollara düşmek değildir” sözleri de soruldu.

[caption id="attachment_1905650" align="alignnone" width="880"]Muhabirimiz Turgut Erat, yürüyüşü anbean takip ediyor Muhabirimiz Turgut Erat, yürüyüşü anbean takip ediyor[/caption]

Tezcan, "Türkiye'yi 15 yıldır kim yönetiyor? Biz çete derken FETÖ'yle işbirliği yapıp yargıyı bozan, tahrip eden, talimat veren kimdi? Son Anayasa değişikliği ile yargıyı iktidarın emrine sokan kimdi? Bu açıklamada samimiyet göremiyoruz. Eğer samimilerse son mühürsüz Anayasa ile yaptıklarını değiştirelim bağımsız yargı kuralım" ifadelerini kullandı.