CHP'liler, Kongre açılışında şu mesajları verdiler;

Gürsel Tekin: Biz suç işleyince mahkeme, AKP'liler suç işleyince Allah'a havale


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Saray'ın talimatıyla belediye başkanları istifa ettirilerek, ya da kayyum atanarak '55 milyon seçmenin 23 milyonunun oyunun yok sayıldığını' savundu.
Tekin, "AKP ülkeyi darbe dönemlerinde yapıldığı üzere sıkıyönetim gebi yönetiyor. Metal yorgunluğu diyorlar, metal ya kırılır ya da çürür. Bunlar çürümüşlüklerinin bedelini 80 milyona ödetiyorlar" dedi.
Normal vatandaşların suç işlediği şüphesi olduğunda, mahkemeye çıktığına dikkat çeken Tekir, "Başkaları suç işlediğinde mahkemeye, AKP'liler suç işlediğinde Allah'a havale ediyorlar. Ama merak etmeyin, o belediye başkanları parsel parsel terör örgütüne verdikleri arsaların hesabını verecekler" diye konuştu.

Tekin Bingöl: Sevsinler sizin demokrasinizi


CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise AKP'nin güneydoğu ile batıda belediyelere yönelik çifte standartlı politikalarını eleştirdi. Bingöl, şöyle konuştu; "Bölgede halkın oylarıyla iş başına gelen belediye başkanlarını görevden aldılar, yerine bürokratlarını atadılar. Oysa batıda zorla istifa ettirdikleri belediye başkanları için ne yaptılar? Yeni başkanı, belediye başkanını belediye meclis üyelerine seçtirdiler. Diyarbakır'da belediye meclis üyeleri yok mu? Neden onlara belediye başkanları seçtirmiyorsunuz da, kendi bürokratlarınızı atıyorsunuz? Sevsinler sizin demokrasinizi"

Tekin, AKP'nin bölge  politikalarını da eliştirerek, işsizliği çözmek, ekonomiyi düzeltmek yerine Diyarbakır'a 'yeni cezaevi kurmayı' vaadettiklerine dikkat çekerek, "Viran ettiler, harap ettiler Diyarbakır'ı. Kentsel dönüşüm adı altında kültür varlıklarını bitirdiler Diyarbakır'ın. Ey bu bölgeden seçilen AKP'li vekiller. Neden çıkıp bunları Meclis kürsüsünden söylemediniz?" diye konuştu. Türkiye'nin en önemli sorununun demokrasi, ikinci sorununun ise 'huzur' olduğunu belirten  Tekin, bu sorunları çözecek reçetenin 'yerelde ve genelde tek başına CHP iktidarı' olduğunu savundu.

Erdal Aksünger: Zarrab davasının ucu patron kimse, ona kadar gider


CHP Genel Başkanı Erdal Aksünger ise, dünyada AKP'nin iktidar olduğu dönemde yükselen değer olan yeni muhafazakarlığın etkisini kaybetmeye başladığını, bunun Türkiye'de de AKP'nin sorunu getireceğeni söyledi. Kendisinin de yakından izlediğ Zarrab davası için 'ucu nereye gider' diye merak edildiğine dikkat çeken Aksünger "Model iflas etti. Trump'la, Tayyip Erdoğan'ın anlaşması bir şey ifade etmiyor. Çünkü ABD'de Trump'ın sözü geçmiyor. Peki davanın ucu nereye gider? Patron kimse ona gider. Bu dava siyasi şantaj davasına döndü." dedi.

"Suriye'ye, Rusya'yı da ABD'yi de getiren, Almanya'da ırkçılığın yükselmesini sağlayan da Erdoğan'ın kendisidir" diyen Aksünger, Suriye'deki PYD'nin Rusya ve Batı tarafından "Siyasi parti olarak görüldüğüne" de dikkat çekti.  HDP'li vekil ve belediye başkanlarının cezaevine atılmasına da değinen Aksünger, "HDP'ye yaptığı eziyet ortada. Neden yerel seçim yapmıyor? Çünkü HDP yeniden alacak, büyük şehirler de CHP'ye geçecek." dedi. Aksünger, AKP ile FETÖ'nün 'Barışma ihtimali olduğuna' da dikkat çekti.

Sezgin Tanrıkulu: Türkiye böyle zulüm görmedi


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, Türkiye'nin 'büyük zulüm altında' olduğunu savunarak "70'li, 80'li'90'lı yıllarda Diyarbakır'da yaşamış biri olarak söylüyorum, Ne Diyarbakır, ne de Türkiye o yıllarda, darbe dönemlerinde bile böyle zulüm görmedi" dedi.

AKP'nin 2002 yılında OHAL ve çatışma olmayan, ekonomisi rayında bir Türkiye devraldığını belirten Tanrıkulu, "Türkiye'yi her bakımdan berbat hale getirdiler. Bugün çöken İstanbul'da Topbaş'ın, Ankara'da Gökçek'in belediyeciliği değil, AKP'nin yönetim anlayışıdır. Türkiye'nin neredeyse her yerini kayyumla yönetiyorlar" diye konuştu.