İstanbul Eyüp’te dün partililerle birlikte “Hayır Pilavı” dağıtan, ardından Eyüp Sultan Cami civarındaki sokaklarda dolaşarak referandum sürecine dair vatandaşları bilgilendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran her çalışması sırasında yaptığı geleneğini bozmadı. Cankurtaran, hayır standı ile neredeyse yan yana olan evet standındaki AKP'li kadınları ziyaret ederek, hatırlarını sordu. Cankurtaran’ın “Bu ülke hepimizin sözleri AKP'li kadınlarca alkışlarla karşılandı.

yasemin-oney-akpli-gencler-ortaCankurtaran, evet çalışması yapan AKP'li gençlerin “Evet broşürümüzü alır mısınız?” ricasını da kırmayarak “Tabi ki gençler alırım ve okurum. Farklı düşünebiliriz ama hepimiz aynı gemideyiz. Batarsa birlikte batarız. Ülkemize , birliğimize sahip çıkmak zorundayız. Umarım bu referandum hepimiz için hayırlı bir sonuç çıkarır” dedi. Cankurtaran ardından AKP'li gençlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Böylece birkaç metre arayla hayır ve evet için çalışma yapanlar Cankurtaran’ın eşliğinde aynı karede toplanmış oldu.

sarik-ortaArdından Eyüp sokaklarında vatandaşlara neden hayır denilmesi gerektiğini anlatan Cankurtaran’ın karşılaştığı  sarık takan ve cübbe giyen yaşlı bir adam ile sıcak selamlaşmasının ardından başlayan sohbeti çevredekilerin ilgisini çekti.  Cankurtaran, “Allah’tan başka tek yoktur.  Hiçbir kul tek güç olamaz. Ülkemiz için hayırlısı olsun  mu?” sözlerini muhatabı “Hayırlı olsun” diyerek cevapladı.