TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 4 ay 22 gün sonra taslak raporunu açıkladı. 627 sayfalık raporda, FETÖ yapılanmasının geçmişi ve 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı. Komisyon Başkanı Reşat Petek, FETÖ’nün  ''Siyasi ayağı'' konusunda somut bir bilgiye ulaşamadıklarını söyledi.  Darbeyi önceden haber alamayan MİT'te, istihbarat zaafiyeti olduğunu söyledi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Genmelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın komisyona gelmemesi konusunda ise, "Zorlama durumumuz yok" yanıtını verdi.

[old_news_related_template title="FETÖ Türkiye'yi 5'e bölmüş!" desc="MİT tarafından Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu'na sunulan raporda FETÖ'nün Türkiye'yi 5 bölgeye ayırması ve İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep ve Erzurum'un bölgelerdeki sorumlu iller olması dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/harita-6.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/feto-turkiyeyi-5e-bolmus-1870380/"]

50 YILLIK MAKBUZ


FETÖ darbe girişiminin siyasi ayağını bulamayan komisyon başkanı Petek, 50 yıl önceki bir makbuzu göstererek Fethullah Gülen’in CHP’ye 5 bin lira para yardımı yaptığı iddia etti. CHP Genel Başkan yardımcısı Aykut Erdoğdu ise ''Bu makbuzu sahtedir, bu iftirayı yargıya taşıyacağız” dedi ve şunları söyledi:

''Bu belge internet satış sitelerinde var. Koleksiyoncular tarafından boş makbuzların temin edilerek sonradan üzerine doldurulması sonucu elde edilmiştir. Çocuk zekasıyla makbuz satın alınmış üzerine Gülen’in adı yazılıp, sahtekarlıkla bağış yaptığı gösterilmiştir. 5 bin lira o tarihte 560 dolar. Vaiz maaşı ise ortada. Bu kadar ahmakça ve vicdansızca ahlaksızca bu iftiranın atılmasını kınıyoruz. İftirayla ikiz kardeşlerini CHP’ye yamamaya çalışıyorlar. Reşat Petek bu sahtekarlığın kullanıcısıdır"

petek-1

SAHTEKARLIK BELGELERİ


3 Ocak’ta süresini tamamlayan komisyonun taslak raporu aradan 5 aya yuakın zaman geçötikten sonra açıklandı. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunu belirten Petek, ''İlkokul mezunu olmadığı halde yasal engeller aşılıp vaiz tayin edilen Fetullah Gülen sahtekardır ama soruşturma bile geçirmemiştir. Yeşil pasaportunu sahte belgelerle almıştır. Emeklilik işlemlerini sahte evraklarla sağlamıştır'' dedi. Petek şu bilgileri verdi:

[old_news_related_template title="Meclis darbe girişimi raporuyla ilgili açıklama" desc="15 Temmuz'daki hain girişim sonrası TBMM'de kurulan Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu'nun Başkanı Reşat Petek, araştırmalar neticesinde ortaya çıkan raporu kamuoyuyla paylaştı. Darbe girişiminde istihbarat zaafının olduğunu söyleyen Petek, FETÖ'nün yarım asırdır buna hazırlandığını belirtti. Komisyon Başkanı, Hulusi Akar'a yöneltilen sorular için ise henüz cevap alamadıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/resat-petek-880-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/meclis-darbe-girisimi-raporuyla-ilgili-aciklama-1870188/"]
''Nüfus kayıtları bile şaibeli ve karışık. Bazı yerlerde doğum tarihi 1942 geçer, tahsis ederek 1941 olduğu söylenir, kendi yazılı beyanlarında ise 1938 olarak geçmiştir. Pasaport istek formu var. Anne adını nüfus kayıtlarına aykırı olarak Rabin olarak ifade ettiği, bazı yerlerde Rabia, bazı yerde Rafia, burada da Rabin olarak doldurup müracaat ediyor.