Açıklamasında, "İktidarı rant sevdasına değil İstanbulluların sesine kulak vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullanan CHP'li Yedekci, "Kentimizin akciğerleri imar rantı sebebiyle sökülmekte, İstanbul nefessiz bırakılmaktadır" dedi.

Yedekci'nin açıklamaları şöyle:

"Hükümet tarafından yapılan açıklamada üçüncü havalimanının açılışından sonra Atatürk Havalimanı'nın küçük uçakların iniş yapabileceği ve fuar organizasyonlarının düzenlenebileceği bir alan olarak kullanılmasının düşünüldüğü söylenmiştir. Ancak bu açıklama iktidarın uyguladığı yeşil alanların talan edilmesi ve imara açılması politikası sebebiyle inandırıcı bulunmadığı yurttaşlarımızın sosyal medya paylaşımlarında söylenmekte ve Atatürk Havalimanı arazisinin bir kent parkı olması yönündeki istek dile getirmektedir.

"KENTİMİZİN NEFES ALMAYA İHTİYACI VAR"

Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiye ettiği yeşil alan oranı kişi başına en az 9 metrekare iken İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan oranı iktidarın kendi verilerine göre bile 2.2 metrekare olarak görülmektedir. Ardı arkası kesilmeyen yeşil alanların imara açılması haberlerinin ardından bu oran gün geçtikçe azalmaktadır. Kentimizin akciğerleri imar rantı sebebiyle sökülmekte, İstanbul nefessiz bırakılmaktadır.

"İKTİDARI İSTANBULLULARIN SESİNE KULAK VERMEYE DAVET EDİYORUM"

Beton yığınına dönüştürülmekte olan kentimiz için bir akciğer olacak kent parkı kurulmalı ve bu alan içerisinde ailelerin huzurla, keyifle ve güvenle zaman geçirebileceği yeşil donatı alanları oluşturulmalıdır.

"ATATÜRK HAVALİMANI ARAZİSİ 'ATATÜRK KENT PARKI OLMALIDIR"

Atatürk Havalimanı Arazisi, kent hayatı içerisinde insanı özgür kılan kent parkı olarak tanımlanan Central Park'ın 4 katı büyüklüğündedir. Kıtaları, coğrafyaları, medeniyetleri ve uygarlık tarihini birbirine bağlayan güzide kentimiz İstanbul'da "Atatürk Kent Parkı" kurularak içerisinde Dünya'nın en büyük akıllı kütüphanesi oluşturulmalıdır. Bu kütüphane Atatürk Medeniyet Kütüphanesi / Atatürk Civilization Library olarak adlandırılmalıdır. Bilim, yazılım, uzay, teknoloji laboratuvarları ile gençlerin ilgisini çekerek, çevresi, eşsiz bitki örtüsü ve yeşil alanı ile geleceğimizin mimarı gençlerimize benzeri olmayan bir doğa, spor ve bilim alanı sunulmalıdır. İstanbul, Atatürk Kent Parkı'nı ve Atatürk Medeniyetler Kütüphanesi'ni hak etmektedir!"