CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen THY SKYLIFE dergisinde Atatürk’ün yer almaması ve THY, THY’nin iştiraki olan şirketler ve THY’ye bağlı birimlerde çalışan personele yönelik tutumlarla ilgili olarak TBMM’ye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Pekşen'in soruları arasında  Sosyal medya hesaplarında Atatürk ile ilgili paylaşımlarda bulunan personele karşı baskı yapılmakta mıdır? Atatürk rozeti ya da broşu takan personel fişlenmekte midir? soruları dikkat çekti.

thyrdepos8801AKP iktidarının kamusal veya özel tüm alanlardan bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatük’ü silmek için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade eden Pekşen, THY’nin de bu çabaya ortak olduğunu, bu nedenle de aylık olarak yayınlanan Skylife dergisinin Nisan 2014 tarihinden bugüne kadar yayınlanan nüshalarında Atatürk’le ilgili haber, makale, tanıtım yazısı, ilan, reklam vb. sadece resmi günlerde 3 kez yer verdiğini söyledi.

Pekşen, “Atatürk’ü unutturma, yok sayma çabaları THY personeli üzerinde de baskı oluşturularak hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Atatürk rozeti takan, sosyal medya hesaplarında Atatürk’le ilgili paylaşımlarda bulunan personele yönelik baskı uygulanıyor. Bu personel fişlenerek atama ve yükselmelerde, özellikle yurt dışı temsilciliklere atamalarda devre dışı bırakılıyor. Bu insanların yerine liyakatsız ancak yandaş olanlar atanıyor.” dedi.

[old_news_related_template title="CHP'li vekilden flaş THY iddiası" desc="CHP Trabzon milletvekili Haluk Pekşen, 'THY, yolsuzlukları örtmek için Varlık Fonuna devredildi' değerlendirmesinde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise Varlık Fonu'nun borçlanma için yapıldığını belirterek, 'Türkiye'nin geleceği satılıyor' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/haluk-peksen-dha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/chpli-vekilden-flas-thy-iddiasi-1662397/"]

Pekşen, THY’de yaşananlarla ilgili olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nca cevaplanması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu soruların cevaplanmasını istedi:

"SKYLIFE'TA NEDEN ATATÜRK YOK"

1) Son 5 yıl içinde THY’nin yayın organı olan SKYLIFE dergisinde Mustafa Kemal Atatürk’ü konu alan kaç adet haber, makale, tanıtım yazısı, ilan, reklam vb. yer almıştır?

2) SKYLIFE dergisinde Atatürk ile ilgili haber, makale, tanıtım yazısı, ilan, reklam vb. yer almaması THY’nin kararı mıdır yoksa siyasi iradenin etkisi var mıdır?

3) Dergi içeriğinin belirlenmesinde Atatürk ile ilgili haber, makale, tanıtım yazısı, ilan, reklam vb. konulmaması yönünde sözlü ya da fiili bir talimat var mıdır?

ATATÜRKÇÜ THY PERSONELİ FİŞLENİYOR MU?

4) Sosyal medya hesaplarında Atatürk ile ilgili paylaşımlarda bulunan personele karşı baskı yapılmakta mıdır?

5) Atatürk rozeti ya da broşu takan personel fişlenmekte midir?

6) THY’de atama ve yükselmelerde, özellikle yurt dışı temsilciliklere atamalarda bu değerlendirmeler ne derecede etkin olmaktadır. Atanacak kişiler hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

7) Çalışan personelin sosyal medya hesapları incelenip özellikle Atatürk’ü konu alan paylaşım yapanlar farklı gerekçelerle işten çıkarılmakta mıdır?