Muharrem İnce, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile birlikte Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde partisi teşkilatını ziyaret etti. İnce, parti binasının bulunduğu Atatürk Bulvarı'nda otobüse çıkıp kalabalığa hitap etti. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ön gören Anayasa değişikliği maddelerinin okunması gerektiğini belirtti. İnce, şöyle dedi:

 

"18 maddelik bir Anayasa değişikliği. 18 maddeyi en az 50 kere okudum. Hiç bir maddede terörle mücadele bahsetmiyor. Hiçbir maddede ekonomi, turizm, üzüm, tarım, emekli ve gençler yok. Kuran-ı Kerim'in ilk emri nedir; Oku. 'Evet' vermeyi düşünen vatandaşlara şunu söylüyorum. Anladım kardeşim git 'Evet' ver. Sen bunu bir kere okudun mu Millet bunu bir kere okusun, emin olun ki yüzde 1 olsa bile 'Evet' çıkmaz. İslahiye vicdanına soruyorum, Ak Parti'ye oy vermiş olanların yüreğine soruyorum. Allah aşkına 18 yaşında milletvekilliğine 'Evet' dersen, senin çocuğun 18 yaşında milletvekili olabilecek mi Kimin çocuğu olacak; zenginin çocuğu olacak, zenginin çocuğu 18 yaşında 20 bin lira maaşla milletvekili olacak, bir de askerlikten muaf olacak. Fakirin çocuğu da El Bab'da 20 yaşında şehit olacak. Ben buna 'Hayır' diyorum."

[old_news_related_template title="CHP'li İnce: Bir başbakan 'Beni yok edin' diye oy ister mi" desc="CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, referandumda evet çıkması halinde Başbakanlık makamının kalkacağını belirtti, 'Bir insan, bir siyasetçi, bir başbakan meydana gelip 'Beni yok edin, beni imha edin, beni ortadan kaldırın' diye oy ister mi?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/basliksiz-1-352.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpli-ince-bir-basbakan-beni-yok-edin-diye-oy-ister-mi-1756190/"]

Muharrem İnce, Anayasa değişikliği ile meclisteki milletvekili sayısının arttırılacak olmasını da eleştirirken şunları söyledi:

"Antep'te uçacağa bindin, İstanbul gidiyorsun. Uçakta 150 kişi var; 2 pilot var. 150 kişiyi bir pilota bırakmıyorlar. 80 milyon Türkiye bir kişiye bırakılır mı Muhtar seçiyorsun, muhtarın yanında azaları da seçiyorsun. Sandık parası var mı, mürekkep parası var mı, mühür parası var mı, oy pusulası parası var mı, zarf parası var mı Yok. Mürekkep, mühür, oy pusulası, zarf devletten, bas 'Hayır'ı kurtul bu illetten. Oy pusulasında bir beyaz, bir de kahverengi var. Beyaz renk demokrasinin kefeni, kahverengi ise bereketli topraklar. Sen bereketli topraklara oyunu ver. Bir oyla dünya değişebilir. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır, bir oy sandığı deler geçer."

resimid_3250994

AÇIK OY KULLANAN MİLLETVEKİLLERİ FETÖ'CÜDÜR

Hatay'daki referandum çalışmaları kapsamında İskenderunlular ile buluşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis'teki anayasa değişikliği oylamasında açık oy kullanan milletvekillerini FETÖ'cü olmakla suçladı.

resimid_3251302

Atatürk Anıt Alanı'nda vatandaşlara hitap eden İnce, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinden 12'sini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) da 6 üyesini Cumhurbaşkanı'nın atayacağını belirterek, "Yani devletin başı, yargının başı, yürütmenin başı, milletin başı, ordunu başı, her şeyin başı. Böyle bir şey olabilir mi? Hakimler Savcılar Yüksek Kurlu'nun adı değişiyor. Yüksek yazıyor ya, yükseği kaldırmış. Ondan yüksek kimse olamaz. Yüksek sözüne bile dayanamıyor. Hakimler Savcılar Kurlu. Bir de ne yazıyor biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanı meclise mesaj verir' diyor. Bilgi verir derse küçülmüş oluyor. Mesaj verir derse üst perdeden bakıyor. Mesaj verir yerine aslında ayar verir diye yazacaklarmış da ayıp olur diye yazmamışlar" dedi.

resimid_3251298

ÜLKÜCÜLERİ ALKIŞLATTI

Muharrem İnce konuşması sırasında seslenen bir kişiye," Ülkücü bir arkadaşımız 'Ben de buradayım' dedi. Bir de ona şunu söyleyeyim. Bu parti meselesi değil. Ülkücüler 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Saadet Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Doğruyol Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Ama parti yönetimine rağmen dik duran, gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri kutluyorum. Onlara alkış istiyorum" dedi.

resimid_3251299

SAVCILARA SESLENDİ

Meclis'teki anayasa değişikliği oylamasında kendisinin gizli oy verdiğini kaydeden İnce, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Gittik oyumuzu gizli verdik. Kimseye yaranma gibi derdimiz yok. Anayasa iç tüzük 'Gizli' diyor. Biz de gizli yaptık. Peki, FETO'cü general var mı? Var. FETO'cü hakim var mı? Var. FETO'cü savcı var mı? Var. Ne tesadüf FETO'cü milletvekili yok. Bak ben İskenderun'dan haykırıyorum; Ey Cumhuriyet savcıları açık oy kullanan milletvekillerinin hepsi FETÖ'cüdür."

resimid_3251297

Muharrem İnce, sözlerini tamamladıktan sonra konuşmasını yaptığı otobüsün üstünden, kendini izleyenlere karanfil etti.

DHA