Meclis Genel Kurulu’nda Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın protestosu damga vurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, görüşmeler sırasında kürsüye çıkarak Silivri’de görülen kumpas davalarında müdahalelerde aldığı yarayı göstermek için çorabını çıkardı. Tanal, sol ayak bileğindeki yara izini gösterdi.

tanal5 Foto: Zekeriya Albayrak


Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin bir FETÖ projesi olduğunu söyleyen Tanal, AKP'lilerin kendisine yönelik sözlerine de karşılık verdi.

Foto: Zekeriya Albayrak Foto: Zekeriya Albayrak


"4 METRE BARİKATTAN ATLAYIP..."

Tanal, "Yerinden laf atan arkadaşlarımız anlayın ki AKP içerisinde kendilerini temizlemenin, aklamanın telaşı içerisine gidiyorlar; bu, bir suçluluk psikolojisi. Gelelim, Sayın Elitaş'ın... Biz haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik kimden gelirse gelsin, fikri, zihniyeti, siyasi düşüncesi ne olursa olsun biz her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe karşıyız. Sayın Elitaş, ben Ergenekona, Balyoza gittiğim zaman, şu ayağım 4 metre barikattan atlayıp kırıldığı zaman..."

Foto: Zekeriya Albayrak Foto: Zekeriya Albayrak


"BALYOZCU DİYORDUNUZ..."

CHP'li vekil, "siz bana "Ergenekoncu, Balyozcusunuz." diyenlersiniz. (CHP sıralarından alkışlar) Anladınız mı? O dönem "Ergenekoncu", "Balyozcu" diyordunuz. Diyarbakır'daki davalara gittiğim zaman, "PKK'lı" diyordunuz. LGBT'li bireylerin davalarına gittiğimiz zaman -çok özür dilerim 80 milyon insandan- bana "i..e" diyordunuz siz" dedi.

Foto: Zekeriya Albayrak Foto: Zekeriya Albayrak


"Ama maalesef siz var ya, insan hakları aktivisti olan tüm insanlara her türlü lafı söyleyen kişilersiniz" diyen Tanal'a AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Söylediklerimizin hepsi doğruymuş. Bir gün PKK'lısın, bir gün FETÖ'cüsün, bir gün Balyozcu, her gün renk değiştiriyorsun" karşılığını verdi.

Foto: Zekeriya Albayrak Foto: Zekeriya Albayrak


Tanal buna karşılık "Ben AKP'nin Üsküdar kurucusunun işyeri kapandığı zaman AKP'li kurucu üyenin hakkını hukukunu savunmuş olan bir adamım" dedi.