Murat Emir, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada şöyle konuştu; "Hukuk devletinde gözaltı kararı verme yetkisi Cumhuriyet Savcısı'ndadır. Halihazırdaki yasalarımız da bunu emreder. İç Güvenlik Yasası'nın 13. Maddesi, suç üstü durumları sözkonusu olduğunda, mülki amirlerce yetkilendirilecek kolluğun sırasında 48 saate kadar gözaltı yetkisi tanımıştır. Ancak Sayın Soylu hükümetin bir parçasıdır. Mülki amir değildir. Mülki amir olmadığı için de, kolluğa böyle bir talimat vermek konusunda bir yetkisi bulunmamaktadır."

"SUÇÜSTÜ DURUMU VAR İSE, FOTOĞRAF ÇEKTİRİLMESİ DE AYRI BİR SKANDALDIR"

Emir, "suçüstü" gerekçesiyle gözaltı kararı verilmesi durumunda da ayrı bir "skandal" yaşandığını vurgulayarak, "Bu durumda Bakan Soylu, suçüstü yakalanıp gözaltına alınmış kişilerle fotoğraf çektirmiş oluyor ki, bu apayrı bir skandaldır" dedi.

Murat Emir, "Sayın Bakan'ın yetkisi yoktur, ama olsaydı bile, kendisi suçüstü yakanlanan şüphelilerle fotoğraf çektirmek yerine, gözaltı kararı vermesi gerekirdi. Şüphelilerle İçişleri Bakanı'nın fotoğraf çektirilmesinin özü itibarıyla bundan sonra bu tip eylemleri yapabilecekleri cesaretlendirecektir" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Süleyman Soylu'ya sert sözler" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, karakolda 'mezar saldırganı' ile çekilmiş fotoğrafına değinen anamuhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'O fotoğrafı çektirenin inançta da siyasette de yeri yoktur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/kk-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kilicdaroglundan-suleyman-soyluya-sert-sozler-2013221/"]

 

[old_news_related_template title="Son dakika... Süleyman Soylu'dan fotoğraf açıklaması: Aşağılıksınız" desc="İki gün önce, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıran kişilerden Murat Alp'in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla karakolda çekilen fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Bakan Soylu söz konusu fotoğrafla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Soylu 'Aşağılıksınız' başlığıyla yaptığı sert açıklamasında konu ile ilgili haberleri eleştirdi ve kendisini 'Rahmetli Adnan Menderes ve rahmetli iki bakanın idamına giden yoldaki taşlarını da bu fitne felsefesiyle dizdiler' sözleriyle savundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/soylu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-suleyman-soyludan-fotograf-aciklamasi-asagiliksiniz-2013046/"]