Geçtiğimiz pazar günü yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname'lerin 121'inci maddesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

[old_news_related_template title="Abdullah Gül de o KHK’yı eleştirdi" desc="11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de 696 sayılı KHK'yı eleştiren isimler arasında yer aldı. Gül KHK'ya ilişkin, 'hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/gul-abdullah.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/abdullah-gul-de-o-khkyi-elestirdi-2146444/"]

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere ana muhalefet partisi ve bir çok hukukçu 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ve sonrasındaki eylemlere müdahale eden sivillerin cezai sorumluluğunu kaldıran maddeye tepki gösterdi.

 

"YILBAŞINDAN SONRA GİDECEĞİZ"

Günlerdir tartışılan o madde için CHP'den yeni bir adım geldi.

[old_news_related_template title="Bayrakçı: Sanki KHK metnini ilkokul terk biri yazmış" desc="Hükümetin yayınladığı son KHK'lara tepkiler sürüyor. Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, kanun metnini hazırlayanları ağır bir dille eleştirerek, 'Kanun maddesi ilkokul terk birinin kaleminden çıkmış gibi' diye niteledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/abasliksiz-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bayrakci-sanki-khk-metnini-ilkokul-terk-biri-yazmis-2148444/"]

CNN Türk'te bir programa konuk olan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, yayınlanan son kanun hükmünde kararnameleri Anayasa Mahkemesine taşıyacaklarını söyledi. Parti olarak gerekli hazırlıkların yapıldığını vurgulayan Erkek, "Yetkili arkadaşlar hazırlıklarını yapıyor. Çok büyük olasılıkla yılbaşından sonra gideceğiz. Çünkü Anayasa Mahkemesi'ne sorumluluğunu hatırlatmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.