Adana’da 15 yaşındaki kızını hamile bıraktığı iddiasıyla 17 yaşındaki Muhammed  Reşit Yıldırım’ı tabancayla öldürdüğü iddia edilen 33 yaşındaki Emrah Bulut hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle dava açılırken, cinayeti, hamile kızın kürtaj yaptırmadan önce karnındaki ceninden alınan DNA örneğinin çözeceği belirtildi.

Merkez Yüreğir İlçesi Yavuzlar Mahallesi Kışla Caddesi'nde geçtiğimiz 14 Ağustos’ta kızını hamile bıraktığı iddia edilen Muhammet Reşit Yıldırım adlı 17 yaşındaki genci kurşunlayarak öldüren Emrah Bulut ile ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Bulut ile ilgili ‘Çocuğu Kasten Öldürmek, Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma Veya Taşıma Veya Bulundurma, Mala Zarar Verme’ suçlarından iddianame hazırladı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi. Cumhuriyet Savcısı, Bulut’un ‘öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış, diğer suçlardan da 6 yıl hapis cezası ilme cezalandırılmasını talep etti.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


CİNAYET ANINI ANLATTI

İddianamede, sanık Bulut, eşi, hamile kızı, öldürülen çocuğun babasının ifadelerine de yer verildi. 2001 yılında evlendiği eşi Teslime Göbekli’den 2014 yılında boşandığı kızı 15 yaşındaki F.B.’nin velayetinin ise kendisinde olduğunu, kızının hafta sonları annesinin yanında kaldığını ifade eden Bulut, eski eşinin kendisini telefonla arayıp kızı F.’nin bu ay adet olmadığını söylemesi üzerine kızını tıp merkezine götürdüğünü beylirtti. Yapılan muayene sonucunda kızının 7 haftalık hamile olduğunu öğrendiğini ve bu durumu hastane polisine bildirdiğini belirten Bulut, kızının hamile kalması olayı ile ilgili olarak Muhammed Reşit Yıldırım’dan şikayetçi olduklarını söyledi. Bulut, Yıldırım’ı nasıl öldürdüğünü de iddianamede yer alan savunmasında şöyle anlattı:

‘O ANKİ PSİKOLOJİK ETKİYLE ATEŞ ETTİM’

Olay günü ganyan bayine girip oyun oynadıktan sonra sigara içmek için dışarı çıktığımda bir araç içinde Muhammed Reşit Yıldırım’a benzeyen birini gördüm. Araca yaklaştığımda onun olduğunu anladım. Aracın kapısını açarak ‘Muhammed Reşit Yıldırım sen misin?’ diye sordum. Aramızda laf tartışması çıktı. Elindeki maket bıçağını bana gösterip, ‘beni aşağıya indirme, seni keserim’ deyince kendimi korumak ve yaşadığım olayın o anki psikolojik etkisiyle yaralamak kastıyla ateş ettim. Öldürmek maksadıyla ateş etmedim. Olay yerinde tesadüfen karşılaştık.”

‘CİNSEL BİRLİKTELİK YAŞADIK’

Bulut’un eski eşi Teslime Göbekli, iddianamede yer alan ifadesinde, kızı F.B.’nin Muhammed Reşit Yıldırım tarafından hamile bırakıldığını eski eşine söylediğini ancak olayla ilgisinin olmadığını belirtti. Olaydan sonra devlet koruması altına alınıp yurda yerleştirilen F.B. de, psikolog nezaretinde alınan ifadesinde Muhammed Reşit Yıldırım’ın kendisini ailesiyle tanıştırmak istediğini söyleyerek teyzesinin evine götürdüğünü belirtip, “Beni öpmeye çalıştı.  ‘Zaten evleneceğiz’ diyerek cinsel birliktelik yaşadık. Olaydan sonra da bir daha beni aramadı” dedi.

CİNAYETİ CENİN ÇÖZECEK

İddianamede, sanık ile öldürülen çocuğun cep telefonlarının incelemeye alındığı, ‘Reşit olmayanla cinsel ilişki’ olayı ile ilgili soruşturma evraklarının dava dosyasına konulduğu belirtildi. Adana Oğuz Kağan Köksal Çocuk Destek Müdürlüğü tarafından hamile F.B.’nin kürtaj olma yönünde talebinin Cumhuriyet Başsavcılığına bildirildiği ifade edilen iddianamede, Adana 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile F.B.’ın kürtaj olması halinde delil olması nedeniyle ceninden alınan DNA örneği ile cenin ve F.B.’dan alınan DNA örneklerinin moleküler genetik inceleme yapılmak üzere Adana Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde muhafaza altına alındığına dikkat çekildi. Mahkemece gerekli görülmesi halinde öldürülen  çocuğun otopsi işlemleri sırasında alınan örneklerle F.B.’tan ve ceninden alınan örneklerin DNA karşılaştırılmasının yapılabileceği kaydedildi.

Öldürülen çocuğun babası Ali Yıldırım, oğlunu öldüren sanıktan şikayetci olurken, yaşanan olayları ise daha sonradan öğrendiğini belirtti. Ayrıca, bebeğin de oğlundan olup olmadığını bilmediğini DNA testi yapılması için mahkemeye başvuracaklarını söyledi.