Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Mattis'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

ROZETİ DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulü sırasında ABD Savunma Bakanı James Mattis'in yakasına taktığı Türk ve ABD bayraklarından oluşan dostluk rozeti gözlerden kaçmadı.

Türkiye'nin ABD'den PYD ve FETÖ taleplerinin ardından ABD ile Türkiye arasında esen soğuk rüzgarların üzerine ABD Savunma Bakanı'nın rozet jesti ılımlı bir adım olarak kabul edildi. Ak Saray'da düzenlenen toplantıda ABD Savunma Bakanı James Mattis'e, Büyükelçi atanmadığı için, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett eşlik etti. Kosnett de kabüle  ABD Savunma Bakanı James Mattis gibi yakasında aynı rozetle geldi.

abdsavunma8801

ÖNCE CANİKLİ İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı James Mattis Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini kabülünden önce Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, ile görüştü. Bakan Canikli ve Mattis’in ikili görüşmesinin ardından heyetlerarası bir görüşmeye geçildi. Mattis daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulü için Cumhurbaşkanlığı Külliyesine hareket etti.

ABD'NİN PYD'YE VERDİĞİ DESTEĞİ GÜNDEME GETİRDİ

Bugün ABD Savunma Bakanı Mattis'in Ankara ziyareti sonrasında Reuters son dakika haber geçti. Reuters'ın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde Erdoğan'ın Mattis'e PYD'ye verilen destekten duyduğu rahatsızlığı söylediğini öne sürdü.

Erdoğan'ın görüşmede Irak ve Suriye'nin bütünlüğü konusuna vurgu yaptığı kaydedilirken Irak'ta yapılması planlanan bağımsızlık referandumu da gündeme getirildi.