Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BM'deki Kudüs oylaması üzerinden ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi. Erdoğan, " ABD'nin başkanı BM'deki Kudüs oylaması için tehdit sallıyor. Türkiye'nin demokrasi iradesini dolarlarınızla satın alamazsınız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları...

Bir ülke kültür sanat alanında zirveye çıkamamışsa diğer alanlardaki başarılarını tarihe nakşetme imkanı da yoktur. Kendi tarihini başkalarından öğrenen millet, mazisi ile atisi arasında güçlü bir köprü kuramaz. İlhamını kendi özünden almayan bir milletin dünya çapında eserler ortaya koyabilmesi mümkün değildir.

Yeni nesilleri kendi kültürümüzün kökleri ile buluşturmakta zorlanıyoruz. Sanatın ve kültürün küresel etkisinde siz sadece alansanız, tüketenseniz güneşin altında kalan buzdan heykeller gibi erimeye başlıyorsunuz. Tam tersine kendi sanatınızın, kültürünüzün gücüyle küresel düzeyde etki sahibiyseniz tunçtan ya da mermerden bir heykel gibi pırıl pırıl parlayarak cazibe merkezi haline gelirsiniz.

Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken terbiyesiz senin ecdadın neredeydi.

Fahreddin Paşa 3 yıl orada görev yaptı ve o mukaddes emanetleri, 2 bin civarında askerle İstanbul'a gönderiyor. Ama bu saygısızlığı yapan kişi bu emanetlerin ne olduğunu bilmez.

Demokrasinin beşiği dünyada dolarla satın alınabilecek iradeler arıyor. Türkiye'nin demokrasi iradesinin dolarla satın alamazsınız. Tüm dünyaya sesleniyorum. Sakın ha iradenizi birilerine satmayın. O dolarlar gelir ama satılan irade geri gelmez.