"Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla beşi tutuklu yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki davanın üçüncü duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde görülecek.

cumhuriyetbantli880
Saat 15:00'te görülecek duruşma için, aralarında Dışarıdaki Gazeteciler İnisiyatifi'nin de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu katılım çağrısı yaptı. Sosyal medyada, "Özgürlük, hemen şimdi" kampanyası başlatıldı.

ÖNCEKİ DURUŞMADA NE OLMUŞTU?

Davanın önceki duruşmasında mahkeme heyeti, Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı ve yazar Kadri Gürsel ve muhabir Ahmet Şık ile Twitter’da "Jeansbiri" adlı hesabı kullandığı iddia edilen Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hâlinin devamına hükmetmişti.

'Sanık'lardan karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Utku ve Önder Çelik, vakfın Danışma Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Kemal Güngör, Okur Temsilcisi Güray Öz, köşe yazarı Hakan Kara ve Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay 29 Temmuz'da sona eren ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç ile yazarlar Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, da tutuksuz sanıklar arasında.

SOSYAL MEDYADA KATILIM ÇAĞRISI

Dışarıdaki Gazeteciler inisiyatifi, bugün görülecek duruşmaya sosyal medyada katılım çağrısı yaptı. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, köşe yazarı Kadri Gürsel, muhabir Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Emre İper'in yer aldığı, Cem Dinlenmiş imzalı çizimler paylaşan grup, paylaşımına "ÖzgürlükHemenŞimdi" ve "TahliyeHemenŞimdi" tag'ini attı.