Gazeteciler Can Dündar, Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Musa Kart'ın sanıkları arasında bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik 19 sanıklı davanın ikinci duruşması görülüyor.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, gazeteci Ahmet Şık'ın aralarında bulunduğu 12 tutuklu sanık getirilirken; çok sayıda avukat da duruşmada hazır bulundu. CHP'li milletvekili Mahmut Tanal, Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar ile birlikte sanık yakınları ve çok sayıda yabancı basından temsilcileri de duruşmayı izledi.

Duruşmaya gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun savunması ile devam ediliyor. Sabuncu savunmasına, "Bu dava bütün gazetecilere bir gözdağı davasıdır. Türkiye'de bağımsız gazeteciliğin bedeli tutuklanmaktır" diyerek başladı. İlk duruşmada Cumhuriyet İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, gazetenin Yayın Danışmanı Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart savunmalarını yapmıştı.

İşte dakika dakika ikinci günden detaylar;

15:00 Bülent Utku'nun ifadesine geçildi.

13.14 Yargılamaya saat 14.30'a kadar ara verildi. Davanın öğleden sonraki kısmında Bülent Utku savunma yapacak.

 

[old_news_related_template title="İşte Murat Sabuncu'nun ifadesi" desc="Cumhuriyet davasının 2. günü İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürüyor. Bugünkü ilk ifade veren isim gazetenin yayın yönetmeni Murat Sabuncu oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/murat-sabuncu-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhuriyet-davasinda-son-dakika-iste-murat-sabuncunun-ifadesi-1945900/"]

11.25 - Duruşma 1 saat gecikmeyle Murat Sabuncu'nun savunmasıyla başladı. Avukatlar jandarmanın Murat Sabuncu'nun yanında ayakta durmasına itiraz etti. Mahkeme Başkanı itirazı kabul etti.

11.00 - Yargılanan isimler ve izleyiciler duruşma salonuna alınmaya başlandı.

---------------------------------------------------

BİRİNCİ GÜNDEN...

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Cumhuriyet gazetesi davasında, savunmalar yapılmaya başlandı.  Mahkemede ilk savunma veren isim Kadri Gürsel oldu. Gürsel'in savunmasını tamamlanmasının ardından, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı tutuklu sanık Akın Atalay savunma yaptı. Atalay'ın ardından da karikatürist Musa Kart sanık kürsüsüne geldi. Cumhuriyetçilerin yargılandığı ilk duruşmaya Akın Atalay, Kadri Gürsel ve Musa Kart’ın iddianamenin 'çelişkilerini' ortaya koyan savunmaları damga vurdu.

Davanın tutuklu sanıkları şunlar; Kadri Gürsel, Akın Atalay, Musa Kart. Murat Sabuncu, Güray Öz, Hakan Kara, Turhan Günay, Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Ahmet Şık ve Emre İper.

[old_news_related_template title="'Cumhuriyet Davası'nda Kadri Gürsel, Atalay Akın ve Musa Kart'ın savunmaları" desc="Cumhuriyet davasında son dakika: İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen Cumhuriyet gazetesi davasında, savunmalar yapılmaya başlandı. Mahkemede ilk savunma veren isim Kadri Gürsel oldu. Gürsel'in savunmasını tamamlanmasının ardından, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı tutuklu sanık Akın Atalay savunması yapıldı. Mahkeme heyetinin Atalay'a “PKK ve DHKP/C’nin terör örgütü olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu tartışmalara neden oldu. Daha sonra karikatürist Musa Kart da savunmasını verdi. Duruşma yarına (bugüne) ertelendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/basliksiz-1-168.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhuriyet-davasinda-son-dakika-kadri-gurselin-ilk-savunmasi-1944259/"]