Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının yargılandığı davanın 4’üncü duruşması bugün görüldü.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı; Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamını istemişti.

KARAR AÇIKLANDI

Mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluğunun devamına karar verdi.

[old_news_related_template title="Cumhuriyet davasında yeni gelişme" desc="Cumhuriyet gazetesi davası İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Cumhuriyet Savcısı; Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Emre İper ve Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluk hallerinin devamını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/cumhuriyet-5.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhuriyet-davasinda-yeni-gelisme-2071301/"]
TAHLİYE ÇIKMADIMahkeme Başkanı alınan ara kararı şöyle açıkladı:
"Can Dündar ve İlhan Tanır'ın yakalaması bekleniyor. Mehmet Faraç, Leyla Tavşanoğlu ve Doğan Satmış tanık olarak dinlenecek. Emre İper'e ait bilirkişi raporu bekleniyor. Tüm tutuklulukların devamına karar verdik."TUTUKLULUK KARARI OY ÇOKLUĞUYLA ALINDIAkın Atalay, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık hakkındaki tutukluluğun devamı kararı için bir üye hakim şerh verdi. Gazetecilerin tutukluluğunun devam kararı oy çokluğuyla alındı. Emre İper ile ilgili  kararı oy birliğiyle alındığı öğrenildi.

25-26 ARALIK'A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti bir sonraki celseyi 25 ve 26 Aralık 2017 tarihine erteledi.