Yılbaşı gecesi karla birleşince unutulmaz anlar oluşturuyor fakat bu sene bu görüntülerden uzak kalacağız gibi görünüyor. Meteoroloji'den gelen son dakika verileri, bu yılbaşı hava durumu geçtiğimiz senelerdekinden çok daha farklı olacağını gösteriyor. 31 Aralık Pazar günü sıcaklıklarının İstanbul'da 10, İzmir'de 14, Ankara'da ise 6 derece olması bekleniyor.

GEÇEN SENEDEN ÇOK DAHA SICAK!

Geçen sene 31 Aralık gecesi İstanbul dahil birçok şehirde kar yağışı beklenirken bu sene sadece Bayburt'ta kar bekleniyor. Bazı illerde de karla karışık yağmur beklentisi var. Genel olarak sıcaklıklar ise geçtiğimiz senenin 6-7 derece üzerinde seyrediyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Çanakkale’nin güney çevreleri ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

son dakika haberi

İL İL HAVA DURUMU

31 ARALIK 2016 HAVA DURUMU

Ankara: Çok bulutlu, ilk saatlerde kar yağışlı -1
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 6

31 ARALIK 2017 HAVA DURUMU

Ankara: Bulutlu 6 derece
İstanbul: Parçalı bulutlu 10 derece
İzmir: Parçalı bulutlu 14 derece

[old_news_related_template title="İstanbul'da hafta sonu kar başladı ama..." desc="Kar İstanbul'a hızlı bir giriş yaptı, Meteoroloji hemen uyardı! Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları yapılmaya devam ederken İstanbul Anadolu Yakası'nda ilk kar yağışı başladı. Özellikle Pendik, Çekmeköy ve Kartal'ın yüksek kesimlerindeki yağmur geç saatlerde yer yer kara döndü. İşte 23 Aralık hava durumu ve Meteroloji'den yapılan son dakika uyarıları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/kar-yagisi-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/istanbulda-kar-yagisi-basladi-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-uyarilari-2143770/"]

KAR ŞEHRİ ERZURUM BİLE SOĞUMADI!

Kış aylarındaki aşırı soğuk havası ile bilinen Erzurum’da yaklaşık 2 haftadır hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Geçen yıl aralık ayında yoğun kar yağışı yaşanırken, bu yıl ise kent merkezinde kar yok. Hava sıcaklığının geçen sene bu dönemlerde sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü kentte 700’e yakın da köy yolu kapalıydı. Bu yılın aralık ayında ise en düşük hava sıcaklığının gece sıfırın altında 12 dereceye kadar düşerken tek bir köy yolu bile kapalı değil. Sıcaklık ise gün içerisinde 2-3 dereceyi buluyor. Erzurumlular aralık ayında hiç alışkın olmadıkları şekilde gün içerisinde park ve bahçeleri dolduruyor. Oyun parklarını dolduran çocuklar ilk kez karlı zeminde değil, salıncak, kaydıraklarda eğlenmenin keyfini yaşıyor.

kar-yilbasi-haberleri

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Balıkesir'in batı kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale’nin güney çevreleri ile Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

EDIRNE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 14°C
Parçalı bulutlu

KOCAELI °C, 18°C
Parçalı bulutlu

TEKIRDAG °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile Manisa ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı hafif yağmurlu

DENIZLI °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

IZMIR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MUGLA °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

MERSIN °C, 20°C
Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKISEHIR °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

KAYSERI °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU °C, 7°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

KASTAMONU °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli

SINOP °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

RIZE °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

TOKAT °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AGRI °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde pus ve sis bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

MARDIN °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

SANLIURFA °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

son dakika

DENİZLERDE HAVA
Öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege'de fırtına; Akdeniz ve gece saatlerinde Güney Ege 'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, sabah saatlerinde batısı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu akşam saatlerine kadar 2 ila 4 (10-30 km/sa); Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), öğle saatlerinden itibaren batısı yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam saatlerinde kuzeyi kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa); Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,5m ila 4,5m, güneyi 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına ve kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısı güneybatıdan, sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), açıklarında 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Akdeniz'in batısı ile Doğu Akdeniz'in açıklarında 2,0 ila 3,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, doğusu zaman zaman güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.