CHP'nin önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa dönüşünde hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edildi ve tıkanan damarı için anjiyoya alındı.
Operasyona Baykal'ın hekim olan oğlu Ataç Baykal da katıldı.

Prof. Dr. Ataç Baykal operasyonun ardından babası Deniz Baykal'ın sağlık durumunu Sözcü'ye şöyle anlattı; "Babamın beyin damarında pıhtı atmış, çok ciddi bir durumdur. O başarılı bir operasyonla temizlendi. Dolayısıyla beyindeki kansızlık ortadan kalktı. Şu anda durumu takip ediliyor. Kısa sürede kendisini toparlayacağı görülüyor. Müdahalenin tam zamanında yapılması ve pıhtının çıkartılması, darlık olan yere stent takılmasıyla sorun büyük ölçüde atlatıldı. Bacak hareketleri de gayet iyi" dedi.

Bir süre hastanede kalacak


Oğul Ataç Baykal sözlerini şöyle sürdürdü "Babamın hastaneden çıkarılması konunuda acele etmeyeceğiz. Çünkü burada sağlık durumu yakından takip ediliyor. Kan sulandırıcılar veriliyor. Beyin damarında pıhtı atması her zaman ciddi bir sorundur. Zamanında müdahale ile bu sıkıntı önemli ölçüde aşılmış durumda. Müdahalede bulunan arkadaşlarımıza, hastane personeline, durumuyla yakından ilginen herkese teşekkür ediyorum"

[old_news_related_template title="Deniz Baykal yoğun bakıma alındı! Doktorlardan ilk açıklama" desc="CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Damar tıkanıklığın açılması nedeniyle Baykal'a anjiyo da yapıldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. Doktorlardan da Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklamalar ardı ardına geldi. İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/deniz-baykal-dha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-deniz-baykal-yogun-bakimda-2050487/"]