Samsun'a bağlı Bafra İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde vatandaşlar tarafından çekildi bu fotoğraflar. Sözcü WhatsApp İhbar Hattı'nı şikayet yağmuruna tutan vatandaşlar “bu mu devlet kapısı” diyor.

FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı

OLAYIN ÖZÜ NE?


İhbar Hattına fotoğraf yollayan vatandaşlar da yaşlı adama ne olduğu hakkında bilgi sahibi değil. Bu nedenle engelli vatandaşın bindirildiği taksinin üzerindeki telefon numarasından şoföre, oradan da yaşlı adamı tanıyanlara ulaşıp bu görüntüler hakkında bilgi aldık.

FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı

BAKIM PARASI ALABİLMEK İÇİN


İddiaya göre yaşlı adamın bakım parası almak için nüfus müdürlüğüne gidip adres bildirimi yapması gerekiyor. Bafra'da bir esnaf bu sırada devreye giriyor. Nüfus müdürlüğünü arayarak yaşlı adamın yürüyemediğini, tekerlekli sandalyesinin olmadığı, nüfüs müdürlüğü personelinin yaşlı adamın yaşadığı yere gelerek işlemleri yapmasını istiyor. Yine iddiaya göre nüfüs müdürlüğü yetkilileri “yeterli personelimiz yok” diyerek bu isteği reddediyor.

FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı

SÜRÜNMEKTEN PANTOLONU YIRTILMIŞ


Bunun üzerine engelli vatandaş, yine kendisi gibi yaşlı kardeşi ile Bafra Nüfus Müdürlüğü'nün yolunu tutuyor. Bindikleri taksiden sürünerek inen Hüseyin Akbulut, nüfus dairesinde de sürünerek işlemlerini yapıyor.

FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı

AYAĞINDA AYAKKABISI BİLE YOK


Dizlerinin üzerinde yürümeye çalışan yaşlı ve engelli vatandaşın ayağında ayakkabısının olmaması da dikkat çekti. Ama bu fotoğraftan daha da acı olan Birşey var ki; o da nüfus müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından hiçbir yetkilinin olaya müdahale etmemesi ve yaşlı adamı tekrar evine sürünerek göndermesi oldu.

FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı FOTO:SÖZCÜ WhatsApp hattı

NÜFUS MÜDÜRÜ “BİLSEM BEN AYAĞINA KADAR GİDERDİM” DEDİ.


Tepki çeken fotoğraflar üzerine Bafra Nüfus Müdürü Mehmet Ali Temiz'e ulaştık. Telefonla yaptığımız görüşmede Temiz “Bize vatandaş gelmiş. Biz de görünce çok üzüldük. Yanındakilere “neden bu halde getirdiniz” dedik. Bakım parası için adres beyanında bulunacaklarmış. Adres beyanınında bulunacak kişinin kendisi gelmesi ya da bir yakınının gelmesi gerekiyor. Bu adamı çocukları evden atmış galiba. Yanında bir adam daha geldi gırtlak kanseri. Yatalak hasta olduğuna dair bir raporu yok. Hemen yardımcı olalım dedik. Ben bilsem durumu arabada veya evde dahi olsa ben nüfus müdürü olarak gider ayağına imzasını alırım. İşlemlerini yaptık. Buraya kadar getirmişler. Sakat raporu da yok. Başka bir ailede gösterip bakım parası almak için gelmişler. Yemin ediyorum durumunu bildirselerdi evine gidip imzasını alırdım. Biz de çok
üzüldük” dedi.