DGS sonuçları bekleyişi öğrencilerin ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasını durmaksızın ziyaret etmelerine yol açıyor. Bayram tatilinden önce açıklanması beklenen DGS sonuçları 6 Eylül'e kadar ertelendi. DGS sonuçları geçtiğimiz sene de ertelenerek eylül sonuna kadar sarkmıştı. DGS sonuçlarının henüz saat kaçta açıklanacağı belli olmasa da bugün saat 17:00 civarında açıklanması bekleniyor...

Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuçlarını görebilecekler.

DGS SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

DGS sonuçları son dönemde yapılan diğer sınavlar gibi ÖSYM’nin sonuç açıklama sisteminden açıklanacak ve adayların adreslerine sınav sonuçları gönderilmeyecek. Sonuçları öğrenmek istyen adaylar ÖSYM aday işlemleri sistemine TC kimlik numalarını ve aday işlemi şifrelerini girerek sonuçlarını kontrol edebilirler.

ösym

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

DGS SONUÇLARI TWITTER'DA MİZAHA DÖNÜŞTÜ







DOĞRU YANIT ORTALAMASI SAYISALDA YÜZDE 12

DGS’ye başvuran aday sayıları ile soruların doğru yanıt oranlarının istatistiklerine bakıldığında DGS sonuçlarının da diğer sınav sonuçlarından farklı olmadığının görüldüğüne işaret eden Dinçer, “Sorulan sorulara verilen doğru yanıt net ortalamaları bu sınavlarında diğer sınavların ortalamalarına yakın olan sonuçlar ürettiğini gösteriyor. Gerek sözel gerekse sayısal bazda sorulan sorulara 5 yılda (2012-2016) verilen doğru yanıt ortalamalarında sayısal ortalaması yüzde 12, sözel ortalaması yüzde 35 oranında kalmış bulunuyor” diye konuştu.
Diğer yandan, dikey geçiş için her üniversitenin yüzde 10 kontenjan açma zorunluluğu olduğunu, ancak rakamsal olarak her bölüm için 5 ila 10 kişi arasında kontenjan açıldığı için rakamın bir hayli olduğu değerlendirmesinde bulunan Dinçer, şöyle devam etti: “DGS tercihleri 2009 yılından önce sınava girmeden yapılmaktaydı, ancak bu uygulama kaldırıldı. Artık sınav sonuçları açıklandıktan sonra tercihler yapılıyor ve daha mantıklı karar verme olanağı tanınıyor. Adaylara 18 tercih hakkı tanınıyor. DGS'yi kazanan ve lisans öğrenimine başlama hakkı kazanan öğrencilere üniversitelerince Lisans Öğrenimlerine Hazırlık Programı uygulanır. Programda öğrencilere 1 ve 2. sınıfta eksik olduğu dersler yüklenir. Lisans Öğrenimine Hazırlık Programını başarıyla tamamlayan öğrencilerin üniversitelerin üçüncü sınıfına kayıtları yapılır ve ilgili üniversitenin öğretim ve sınav yönetmeliğine tabi olur.”

[old_news_related_template title="Okullar ne zaman açılacak? Tatilde sona yaklaşıldı! İşte MEB'in yayınladığı önemli tarihler..." desc="Eylül ayı geldi... Öğrenciler ve veliler yaz tatilinin ne zaman bitteceğini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre okullar ne zaman başlıyor sorusu Google üzerinde en çok arananlar listesinde. Peki okullar ne zaman bitecek? Yaz tatili ne zaman sonlanacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/okullar-ne-zaman-acilacak-yaz-tatili-ne-zaman-bitecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/okullar-ne-zaman-acilacak-yaz-tatili-ne-zaman-bitiyor-meb-aciklamasi-1999135/"]