Dikey Geçiş Sınavı dün sabah 10:00'da başladı ve öğlen 12:20'de sona erdi. Binlerce öğrenci sınavda eğitim hayatları için kritik bir virajı geçmeyi hedefledi. DGS'de şimdi sonuçların açıklanacağı tarih ve soru ve cevapların ne zaman yayınlanacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz sene ÖSYM, DGS soru ve cevaplarının sadece %10'unu açıklamıştı bu sene ne seviyede bir açıklama olacak henüz bilinmiyor.

DGS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

DGS soru ve cevaplarına dair henüz bir gelişme olmasa da soru ve cevapların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. DGS soruları zor muydu sorusu da dün sınavın bitiş saatinden itibaren sıkça soruluyor. İşte DGS'den çıkan öğrencilerin sınav soruları hakkında yorumları.









DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS'de sonuçlar ÖSYM'nin sonuç takvimine göre 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih işlemleri başlayacak.

HERO TİŞÖRTLÜ ÖĞRENCİ SINAV ÇIKIŞI GÖZ ALTINA ALINDI

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri amacıyla düzenlenen DGS’ye girmek için merkez Çukurova İlçesi’ndeki bir okulda giden Şahin B., ihbar üzerine polis ekipleri tarafından sınav çıkışında gözaltına alındı. 100. Yıl Polis Merkezi’ndeki işleminin ardından Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen üzerinde ‘Hero’ yazılı tişört bulunan Şahin B., basın mensuplarının sorusunu, “Enteresan bir durummuş. Ben televizyonda hiç görmedim. Bilmeden giydim” dedi. Şüpheli, daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.