DGS tercih işlemleri ne zaman yapılacak? Tercih kılavuzu yayımlandı mı? DGS için merak edilen soruların başında tercihlerle ilgili ayrıntılar geliyor. DGS puanlarına kavuşan öğrencileri şimdi bir başka zorlu bir süreç bekliyor. O da DGS tercih işlemleri…

TERCİH İŞLEMLERİ GEÇEN SENE NE ZAMAN BAŞLADI?

Geçtiğimiz sene DGS'nin tercih işlemlerinin yapıldığı tarihler bu sene için fikir verebilecek türden. DGS tercih işlemleri, geçtiğimiz 24 Eylül’de açıklanan sonuçların ardından 30 Eylül’de başlamıştı. Aynı süreç baz alınırsa tercih döneminin 12 Eylül tarihinde başlayacağı söylenebilir.

osym-1

DGS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

DGS tercih işlemleri için sabırsızlıkla bekleyen adaylar için henüz ÖSYM’den bir duyuru yapılmış değil. DGS tercih kılavuzunun bu hafta içinde yayımşanması bekleniyor.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

[old_news_related_template title="KYK burs başvuruları: KYK bursları için başvurular ne zaman? (2017 BURS VEREN KURUMLAR)" desc="KYK yurt kayıtları olarak son gün ne zaman? KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor? KYK bursları için başvuru şartları neler? İşte KYK burs başvurusu için 2017 detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/09/kyk-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kyk-burs-basvurulari-kyk-burslari-icin-basvurular-ne-zaman-2017-burs-veren-kurumlar-2002607/"]