Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 8. Ana Jet Üssü’ne pazartesi günü Meteoroloji Bölge Müdürlüğü personelini taşıyan servis minibüsünün altında bulunan iki borunun içine bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat ve çivi konulduğu belirlendi. Bununla birlikte patlayıcının, ateşleme mekanizması olmaması nedeniyle patlamasının mümkün olmadığı ifade edildi. Olayla ilgili başlatılan soruştuma kapsamında servis aracının altına patlayıcı konmasının terör değil "kapıcı kıskançlığı"ndan kaynaklandığı ileri sürüldü.

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Kayahan'ın haberine göre patlayıcının, ateşleme mekanizması olmaması nedeniyle patlamasının mümkün olmadığı ifade edildi. Olayla ilgili aynı zamanda aracın sahibi olan şoförün kullandığı güzergâhtaki MOBESE kameralarının incelemesi sonucu, 2 kişi daha gözaltına alındı.

[caption id="attachment_1857981" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

YÖNETİCİYİ ZOR DURUMDA BIRAKMAK İÇİN YAPMIŞ


Alınan ifadelerin ardındansa olayın terör değil ‘kapıcı kıskançlığı’ndan kaynaklandığı iddia edildi. İddiaya göre, üsse personel taşıyan servis minibüsünün şoförü, aynı zamanda oturduğu apartmanda yöneticiydi. Şoförün, yöneticisi olduğu apartmanın yanındaki binanın kapıcısıyla arası çok iyiydi. Bu durumu kıskanan kendi apartmanının kapıcısının, şoförü zor durumda bırakmak için aracın altına el yapımı patlayıcıyı yerleştirdiği ileri sürüldü. Şoförün, yöneticisi olduğu binanın kapıcısı ile daha önce de tartıştığı öne sürüldü.

[caption id="attachment_1857980" align="aligncenter" width="800"]FOTO:DHA FOTO:DHA[/caption]

Minibüsü siteye bırakan yöneticinin 8. Ana Jet Üssü’ne personel taşıdığını bilen kapıcının, boru içindeki patlayıcıları gece karanlıktan faydalanıp aracın altına yerleştirdiği iddia edildi. Gözaltındaki şoför ve patlayıcıyı yerleştiren kapıcı ile diğer binanın kapıcısının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.