Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Ankara yolu üzerindeki 4 ayrı mahallede 5 ayrı akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 1.5 yıl önce evlenen ve pidecide hem usta hem de kurye olarak çalışan 28 yaşındaki Şerif G., düğün için iki ayrı bankadan çektiği toplam 15 bin lira krediyi ödeyemeyince bunalıma girdi.

resimid_4085539

Akaryakıt istasyonunda soygun yapmaya karar veren şahıs, bir hafta önce sabaha karşı saat 05.00 sıralarında Ahulu Mahallesi mevkiindeki bir akaryakıt istasyonuna motosikletiyle gitti. Şerif G., belindeki kuru sıkı tabancayı göstererek korkutup pompacının 895 lirasını gasp etti. Bu paranın ödeyeceği taksiti tamamlayamaması üzerine Şerif G., motosikletiyle önceki gece Samsun-Ankara karayolu üzerindeki 4 ayrı akaryakıt istasyonunda da gasp yapmak istedi. İki akaryakıt istasyonunda paraları gasp edemeden kaçan Şerif G., iki akaryakıt istasyonunda da toplam bin 295 lira para gasp etti. Polisi alarma geçiren Şerif G., motosikletiyle olay yerinden kaçtı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, 1'i jandarma bölgesinden olmak üzere 5 ayrı akaryakıt istasyonu soygunu ve soygun girişimiyle ilgili Şerif G.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Olayda kullandığı kuru sıkı tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alınan Şerif G., suçunu itiraf ederek, bankadan kredi çekip düğün yaptığını, kredi paralarını ödeyemeyince soygun olayına karıştığını söyledi.

Polisteki sorgulanması tamamlanan şahıs, bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Şerif G., 5 ayrı olaydan da ayrı ayrı tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İHA