Dikili Festivali’ne katılan usta sanatçı Edip Akbayram Atatürk Meydanı’nda sevenleriyle buluştu.

Burada bir konuşma yapan Akbayram; “Şimdi hüzünlü bir parça söyleyeceğim. Bu parçayı düşüncelerinden ötürü, özgürlükleri elinden alınan bütün güzel insanlar için söyleyeceğim. Öncelikle de bugün Dikili’deyim.

edip-akbayram-880-2
Dikili’den buranın çocuğu, burada yetişen, Türkiye’nin en ciddi gazetecilerinden olan sevgili Gökmen Ulu ve Mediha Olgun 94 gündür içeride tutuklu bulunuyorlar. Ben bir sanatçı olarak bu bayram öncesi onların ve diğer gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum. Ve onlar için söylüyorum” dedi. Metris Türküsü’nü Gökmen Ulu ve tüm tutuklu gazetecilere ithaf etti.

edip-akbayram-3

Edip Akbayram’ın bu sözleri meydanı dolduran Dikilililer tarafından dakikalarca alkışlandı.

[old_news_related_template title="Türkiye, Gökmen ve Mediha'nın serbest kalacağı günü bekliyor" desc="19 Mayıs'ta Sözcü gazetesine yönelik yapılan algı operasyonu sonucu gözaltına alınan çalışma arkadaşlarımızdan internet sorumlu haber müdürü Mediha Olgun ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu için 26 Mayıs gecesi tutuklama kararı verildi. Arkadaşlarımız 95 gündür cezaevinde. Sözcü avukatları demokrasi manifestosu gibi karara itiraz başvurusu yaptı. Türk basını ve gazeteciliği için 'kara gün' olarak tarihe geçen bu olay sonrası herkes arkadaşlarımızın serbest kalacağı günü bekliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/gokmen-haber.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/turkiye-gokmen-ve-medihanin-serbest-kalacagi-gunu-bekliyor-1875166/"]