Polisi harekete geçiren olay, 21 Eylül’de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde meydana geldi. İki grup arasındaki çatışmada, 1 kişi yaralandı. Olayın ardından, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü çalışma başlattı. Araştırmalarda, iki gurubun da Sultangazi, Eyüp ve Gaziosmanpaşa'da kümelenen organize suç örgütü olduğu anlaşıldı. Gruplardan birinin başında “Arap Emrah” olarak tanınan Emrah S.  olduğu belirlendi. Emrah S. grubunun çatıştığı diğer çetenin ise, daha önce birlikte hareket ettikleri Volkan R. grubu olduğu tespit edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon kararı alındı.  Farklı adreslere düzenlenen baskınlarda 16 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda ise 7 silah ve 65 fişek ele geçirildi.

cete-487İKİ KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ


Araştırmalarda iki gurup arasındaki husumetin sebebi de belirlendi. İddiaya göre; Volkan R., bir süre önce DHKP-C üyelerince tehdit edildi. Volkan R.,  Emrah S.’den koruma istedi. Daha önce sol terör örgütü üyesi olan Emrah S. korumaya yanaşmadı. Buna sinirlenen Volkan R., karşı guruba ait bir mekanı kundaklattı. Bu olay çatışmaların fitilini ateşledi. Yaşanan çatışmalarda 2 kişinin öldüğü öğrenildi.

BARAJ GÖLÜNE ATTILAR


Araştırmalar, bir dönem birlikte hareket eden iki çetenin,  Sultangazi, Eyüp ve Gaziosmanpaşa'da hakimiyet kurmayı hedeflediğini de ortaya koydu. Gasp, yağma, cinayet, yaralama gibi suçlara karışan çetenin, olaylarda kullandıkları araçları da Alibey Baraj Gölü'ne attıkları ortaya çıktı. Araçların bulunması içi Deniz Polisi devreye sokuldu. Balık adamlarca yapılan aramalarda 8 otomobil çıkarıldı. Araçların çalıntı olduğu öğrenildi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

İKİSİ CİNAYETTE KULLANILDI


Baraj gölünden çıkarılan Linea marka bir aracın Sinan Kumaş'ın öldürülmesi ve Cihan K.'nın öldürülmeye teşebbüs edilmesi olayında kullandığı ortaya çıktı. Golf marka bir aracın ise, Ahmet Mecik cinayetinde kullandığı tespit edildi. Çete üyelerinin aynı araçla Mehmet Ali B. ve Burak I.'yı da öldürmeye teşebbüs ettiği belirlendi. Diğer araçların incelemesinin sürdüğü belirtildi.

ADLİYEYE GÖNDERİLDİLER


Toplamda 3 kişinin ölüdürülmesi, 6 cinayete teşebbüs olayı ve çok sayıda suça karışan çete üyeleri, Emniyet'teki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.