Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “667 sayılı ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin’ 2. maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle 9103 Emniyet Teşkilatı mensubu görevden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi. Bu polislerden 2 bin 500’ü İstanbul’da bin 350’si Ankara’da görev yapıyordu. Türkiye genelinde 2016 verilerine göre yaklaşık 250 bin emniyet personeli görev yapıyor. Emniyet’ten yapılan açıklamayla birlikte görevli polislerin yaklaşık yüzde 3’ü açığa alınmış oldu.

Celal Yılmaz Halkalı'daki cinayetin ardından bir süre cezaevinde tutuklu kalmıştı. Celal Yılmaz Halkalı'daki cinayetin ardından bir süre cezaevinde tutuklu kalmıştı.

CİNAYETİ KAMERAYA YANSIMIŞTI


Açığa alınanlar arasında 2 yıl önce Küçükçekmece Halkalı'da, trafikte tartıştığı 33 yaşındaki Ahmet Sülüşoğlu'nu tabancayla vurarak öldüren 1. sınıf Emniyet Müdürü Yardımcısı Celal Yılmaz da bulunuyor.

 

HOPA OLAYLARININ 'SORUMLUSU'


Listedeki dikkat çeken bir diğer isim ise yine 1. sınıf Emniyet Müdürü olan Muhsin Armağan. Armağan'ın ismi kamuoyunun gündemine 2011 yılında gelmişti. O dönem Başbakan olan Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Artvin'in Hopa ilçesine miting için gitmiş, otobüsü taşlanmıştı. Çıkan olaylarda Metin Lokumcu isimli öğretmen de polisin orantısız biber gazı müdahalesin sonucu hayatını kaybetmişti. Müdür Armağan ise kızağa çekilmişti.

FOTO:İHA/Arşiv - Hacı Bayram Koman 2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu... FOTO:İHA/Arşiv - Hacı Bayram Koman 2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olmuştu...

AKP'Lİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI DA VAR!


Açığa alınanlardan birisi de Emniyet Müdürü Hacı Bayram Koman. 1. Sınıf Emniyet Müdürü olan Koman, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde AKP'den Bayburt milletvekili olabilmek için Ankara Polis Akademisi Başkanlığı’ndaki görevinden istifa etmişti. Koman aday gösterilmemesinin ardından teşkilata geri dönmüştü.