Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 6. Huzur Türkiye Uygulamalarının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birimleri tarafından bu akşam ülke genelinde umuma açık yerlerde gerçekleştirildiği bildirildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yurt genelinde belirlenen 6 bin 238 noktada gerçekleşen uygulamaya; 44 bin 694 Polis, 26 bin 342 Jandarma ve 495 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 71 bin 531 personel, 12 bin 965 ekip ve 341 dedektör köpeğin katıldığı belirtildi. Açıklamada uygulama ile aranan şahıs ve araçların yakalanması, suç işleme amacındaki şahısların caydırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


İSTANBUL'DA 39 İLÇEDE DENETİM

Ülke genelinde akşam saatlerinde başlayan "Türkiye Huzur-6" denetimi kapsamında İstanbul'da 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla hava destekli olarak denetim yapıldı

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Türkiye Huzur denetiminin 6.'sı bu akşam saat 20.00 itibariyle ülke genelinde başladı. İstanbul'da 39 ilçede 5 bin polisin katılımıyla gerçekleştirilen denetimde şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. Denetimlerde, aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruluyor.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Geniş güvenlik önlemi alınarak sürdürülen "Türkiye Huzur-6" denetimine, polis helikopteri destek veriyor. Sabit noktalarda gerçekleştirilen denetimler saat 23.00'da sona erecek. Gece 01.00'a kadar ise sabit mekanlarda denetimler yapılacak.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Şişli Harbiye'deki uygulamam noktasında bir araçta yapılan aramada bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındı.

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU


Gaziosmapaşa Haşim Yılmaz Caddesi üzerindeki polis uygulama noktasında özel harekat polislerinin de önlem aldı.  DHA

FOTO: SOZCU FOTO: SOZCU