Emrah Serbes kimdir sorusunun yanıtı ve ünlü yazarın biyografisi haberimizde. Emrah Serbes Twitter hesabından yayınladığı itiraf niteliğindeki mesajda ölümlü bir trafik kazasında sorumluluğun kendisinde olduğunu itiraf etti ve teslim olacağını söyledi. Bu itiraftan sonra Emrah Serbes kimdir sorusu araştırılmaya başlandı. Ünlü yazar teslim oldu ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.  Emrah Serbes, sosyal medyanın gündemine 1 numara olmuş durumda. Televizyon dizisi olarak büyük yankı uyandıran Behzat Ç. kitaplarının yazarı Emrah Serbes kimdir? İşte tüm ayrıntılar ve Emrah Serbes biyografisi...

Yazar Emrah Serbes sosyal medya hesabından yayınladığı itiraf mektubu ile takipçilerini şoke etti. Serbes geçtiğimiz hafta İzmir-Aydın otoyolunda gerçekleşen ve 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazayı kendisinin yaptığını imzalı bir mektup yayınlayarak açıkladı. Ünlü yazar, Torbalı Adliyesi'ne giderek teslim oldu. Serbes, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Serbes'in tutuklanmasına karar verdi. Ünlü yazar Torbalı Adliyesi'ne teslim oldu. Soruşturma kapsamında adliyede ifadesi alınan Emrah Serbes, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi Emrah Serbes, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981 tarihinde Yalova'da dünyaya geldi. Eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı Bölümü'nden mezun olarak tamamlayan Serbes, bazı gazetelerde ve dergilerde yazarlık ve söyleşiler yaptı. Yazarın ilk öykü kitabı olan "Erken Kaybedenler", 2009'un Haziran ayında satışa sunuldu.

Bir dönem TV'de yayınlanan polisiye dizisi Behzat Ç.'nin bazı bölümlerinde yazarlık yapan Emrah Serbes, aynı zamanda "Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm" adlı sinema filminin de senaristliğini üstlendi.

Adının daha fazla duyulmasına vesile olan Behzat Ç senaristliği, onun farklı çevrelerce tanınmasını sağladı ve popüler bir yazar oldu. Son olarak iletişim yayınlarından Deliduman adlı kitabı yayımlanmıştır.

Bir süre boyunca da OT dergisi için kısa hikayeler yazan Emrah Serbes, günümüzde aylık olarak çıkarılan ve yayımlanan KAFA dergisi için hikayelerini yayımlamaktadır.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Emrah Serbes tutuklandı" desc="Geçtiğimiz hafta İzmir-Aydın otoyolunda gerçekleşen ve 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazayı kendisinin yaptığını imzalı bir mektup yayınlayarak, Torbalı Adliyesi'ne teslim olan Emrah Serbes, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/emrahserbesss.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/emrah-serbes-torbali-adliyesine-giderek-teslim-oldu/"]

KİTAPLARI

Metaforla Saadet Olmaz (2006)
Her Temas İz Bırakır (2006)
Son Hafriyat (2008)
Erken Kaybedenler (2009)
Hikayem Paramparça (2012)
Deliduman (2014)
Müptezeller (2016)

İŞTE EMRAH SERBES'İN İTİRAF MEKTUBU



İŞTE, O MEKTUP: 

“22.09.2017 tarihinde İzmir-Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız, bir çocuk, 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir.

Bir rampanın ardından birden önümüze çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak üç-dört takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk. Açılan hava yastıkları ve aracın güvenlik sistemi nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattık. Kaza esnasında yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru ile birlikte aracın sunroof’undan çıktık ve diğer aracın yanına gittik.

Araçtakilerin nabızlarına baktım anne hâlâ hayattaydı. 112’yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi. Araçtan fırlayıp yolun kenarında yatan genç kızı görünce kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan’ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır. Ama aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan, hukuktan, adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için azap olacak. Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanın azabından kaçamazsın.”

emrah-serbes-670

AVUKAT AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Beşiktaş Çarşı grubunun avukatı Devrim Alparslan, Emrah Serbes’in şu anda İzmir’de olduğunu, bugün ya da en geç yarın savcılığa teslim olacağını söyledi. Kaza anında Kenan Doğru’nun Emrah Serbes’in yanında oturduğunu söyleyen Alparslan, “Emrah o an şoka girmiş, hatta hastaneye götürmüşler. Yaklaşık yarım saat kadar bilinci yerinde değilmiş. Kenan da ona işlerinde yardım ediyordu. Onun verdiği refleksle sanırım sorumluluğu üstlendi” dedi.

[old_news_related_template title="Emrah Serbes'in itirafı hakkında ne düşünüyorsunuz?" desc="Behzat Ç. dizisinin senaristi Emrah Serbes 22 Eylül'de İzmir-Aydın karayolunda gerçekleşen ölümlü bir trafik kazasının suçunu sosyal medya hesabından yayınladığı bir mektupla itiraf etti. Sözcü, okurlarına soruyor! İtiraf hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Paylaşın, yayınlayalım..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/emrah-sli.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/emrah-serbesin-itirafi-hakkinda-ne-dusunuyorsunuz/"]

EMRAH’IN TESLİM OLMASININ ARDINDAN KENAN BIRAKILACAK

Kendilerinin pazartesi günü Kenan Doğru’nun kaldığı Buca Cezaevi’ne gideceklerini söyleyen Alparslan, “Emrah’ın teslim olmasının ardından Kenan’ı bırakacaklarını düşünüyoruz. Kazalarda ruhsat sahibinin de sorumluluğu olduğu için Emrah’a yine tazminat ödeteceklerdi. Savcılık, olayla ilgili aracın gişelerden geçerken kim tarafından kullanıldığına dair görüntüleri de isteyecekti. Bu durum ortaya çıkacaktı. Emrah, Kenan’ın yanına kendi avukatını göndermişti. Ben de Çarşı’nın avukatıyım” dedi.

[old_news_related_template title="Emrah Serbes itiraf etti: O baba-kızı ben öldürdüm" desc="Yazar Emrah Serbes sosyal medya hesabından yayınladığı itiraf mektubu ile takipçilerini şoke etti. Serbes geçtiğimiz hafta İzmir-Aydın otoyolunda gerçekleşen ve 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazayı kendisinin yaptığını imzalı bir mektup yayınlayarak açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/emrah-serbes.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/emrah-serbes-itiraf-etti-o-anne-kizi-ben-oldurdum/"]

[old_news_related_template title="Emrah Serbes paylaştığı fotoğrafla şoke etti" desc="Behzat Ç.'nin yazarı Emrah Serbes'in Instagram hesabından paylaştığı fotoğraf takipçilerini şoke etti! " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/erdal.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/emrah-serbes-paylastigi-fotografla-sok-etti/"]