Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunuslu mevkidaşı El-Beci Kaid es-Sibsi ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın şöyle dedi:

Enerji, turizm alanlarında işbirliğimizi geliştirmek istiyoruz. Bugün Tunus'un yaşamış olduğu ekonomik sıkıntıları aramızda konuşma fırsatı bulduk. Türkiye olarak neler yapabileceğimizi konuştuk. Bakanlarımız muhattaplarıyla görüştüler ve görüşmeye devam edecekler. Ekonomi bakanlarımız, ilgili yetkililerimiz çalışmaya devam edecekler.
Erdoğan: Sırbistan'dan 5 bin ton et ithalatıyla ilgili imzalar atıldı

TÜRKİYE'DEN TUNUS'A 300 MİLYON DOLARLIK KREDİ

İlgili yetkililerimiz iş birliğimizin artırılması konusunda mutabık kaldılar. Şunu burada açık ve net ifade etmek isterim: Tunus'un istikrarını, ekonomik büyümesini kendimizinkinden ayrı görmüyoruz. Bu amaçla açtığımız 300 milyon dolarlık kredi Tunus tarafından kullanılmıştır.

Öte yandan TİKA'nın faaliyetleri de Tunus 'un kalkınması için çabalarına devam ediyor. Tunuslu iş adamlarımız bir toplantı gerçekleştirecek ve bu toplantının gelecek için fitili ateşleyeceğine inanıyorum.

ZEYTİNYAĞI İTHAL EDEBİLİRİZ

Türk ve Tunus ekonomi bakanlığı dar kapsamlı bir çalışma yapacak. Nerede sıkıntı var bunları süratle aşmak istiyoruz. Gerek ekonomi gerekse savunma alanında iş birliği yapacağız. Buradaki cari açığı dahada düşürelim. Örneğin bir zeytinyağı ithalatı olabilir. Arkadaşlar bu konuda çalışma yapacak. Turizmde yapacağımız çok işler var.

Buraya gelen 150 yatırımcımız Tunuslu iş adamlarıyla görüşmeler yapacak. Görüşmeler çerçevesinde 1 milyar 125 milyon dolarlık ticaret hacmini daha da yükseltme gayreti içindeyiz.