Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğna Ak Saray'da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bazı kanaat önderlerini ağırladı.

'HAVA SAHALARI DA KAPATILACAK'


Konuşmasında Kuzey Irak'taki gelişmelere değinen Erdoğan "Üzerimize giydirilmeye çalışılan deli gömleğini yırtıp attığımız için hedef alınıyoruz. Türkiye'yi güneyden kuşatmak istiyorlar. Ülkemizin içini de kapsayan büyük bir oyun var ama bunu da bozacağız. Gizli saklı yok. Birileri (Barzani) çocukluk düşlerini gerçekleştirecek diye tüm bölgenin güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin vermeyiz. Referandum denilen olay bir sebeptir. Netice bundan sonrasıdır. İş bitmedi. Etrafında İran, Türkiye, Suriye, Irak var. Nasıl çıkacaksın? Sınırlar da hava sahaları da kapatılacak" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü "Bu yapılan dört dörtlük bir nankörlüktür. DAEŞ'le mücadelenin yarattığı kaosu fırsata çevirmek kabul edilemez. İlişkileri sürekli sağlam tutma gayreti içinde olduk. Ama onlar bunu anlamadı. Telkinlerimiz dikkate alınmadı. Yapılan referandumun uluslararası hukuk ve Irak anayasası açısından hiçbir meşruiyeti yoktur. 'Yaptım oldu' diye bir şey yok. Boşta kalırsın. Bu girişimin hedefine ulaşma şansı yoktur."

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüştü" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ziyaretinin hemen ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Masada Kuzey Irak'taki gelişmeler var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/erdogan-bahceli-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-erdogan-bahceli-ile-gorustu-2037896/"]