Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sözlerimin hemen başında 1997 yılının kasvetli atmosferinde D-8'in kuruluşuna liderlik eden merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın rahmetle tazimle yad ediyor, Rabbim mekanını cennet eylesin diyorum.
Küresel ve bölgesel sorunlar açısından oldukça kritik bir dönemde yapılan bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olacaktır. Geride bıraktığımız 20 yıl zarfında o zamanki endişelerimizin ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor.  Her 10 yılda bir tekrarlanan ekonomik krizlerle buraya geldik. Mevcut küresel sistem çıkarları garanti altına alınmış bir avuç mutlu azınlık dışında kimseyi tatmin etmiyor.

KİMLER KATILIYOR?


Zirveye, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Yusuf Kalla, Pakistan Başbakanı Abbasi,  Malezya Başbakan Yardımcısı Zahid Hamidi,  Bangladeş Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Şehriyar Alem ve Mısır  Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Loza katılıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gine Cumhurbaşkanı Alpha  Conde ise misafir ülke cumhurbaşkanları olarak zirveye katılıyor.