FAŞİSTSİNİZ FAŞİST!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya'yı şu sözlerle eleştirdi: Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten AB'ye ne diyeceğiz? İngiltere bile dayanamadı. Bunlar şu anda benim Bakanıma sınırlarını kapatırsa, başka Bakanıma uçuş yasağı getirirse sessiz mi kalacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na diktatör diyeceksin, bunlara nazi deyince rahatsız oluyorlar. Siz bizim cami duvarlarımıza gamalı haç işareti çiziyorsanız siz faşistsiniz, faşist.

 

[old_news_related_template title="Türkiye'den o ülkeye protesto!" desc="Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Maslahatgüzarı Natalie Germaine Cathrine Marti'yi Bakanlığa çağırarak, Bern Yönetimi'ne iletilmek üzere başkentte PKK yanlıları tarafından yapılan gösterileri protesto etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/2017-03-25t143458z_1157821335_rc17a50c6c20_rtrmadp_3_swiss-turkey.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-turkiyeden-o-ulkeye-protesto-1756489/"]

 

ERDOĞAN'DAN SİLAHLI PANKART TEPKİSİ

Erdoğan, İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca düzenlenen "Hayır" mitinginde kendisini hedef gösteren pankart için sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Kendi ülkesinin cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanı başına silah koyuyor. Onların solak partileri ile Türkiye'nin oradaki terör örgütü beraber yürüyorlar. Burası İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları söyleyince beyfendiler rahatsız oluyor. Siz bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz. Daha bu işin başı" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye afra tafra yapılacak ülke değil. Televizyonda izliyoruz, kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı, Avrupa'da terör örgütleri resmimin yanı başına silah koyuyor ve onların solak partileriyle beraber yürüyorlar. Neresi burası? Almanya, Belçika, Hollanda... Bunları söylediğimiz zaman rahatsız oluyorlar. Men dakka dukka. Siz bizi üzüyorsanız, üzüleceksiniz.

16 Nisan'da lider ülke Türkiye için evet mi?, büyük Türkiye için evet mi? Öyleyse durmak yol yola devam. Hanımlar sizin işiniz çok önemli, kapıları çalacaksınız. 18 maddeyi kendilerine anlatacaksınız.

İdamla ilgili yasa teklifi bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Çünkü meclisten geçmiştir mesele yok. Şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Komşularımıza ateş düşmüşse kapılarımızı kapatım 'bana ne?' diyemeyiz. O ateş bize de sıçrar, o duman bizi de boğar.

Açık konuşuyorum; her kim 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' diyorsa ülkemizin kötülüğünü istiyordur. Her kim 'Avrupa'daki gelişmelere neden müdahil oluyorsunuz?' diyorsa kesinlikle ülkemize kötülüğü vardır. Bizim kimseye husumetimiz yok, tam tersine mümkün olan en ileri sosyal ilişkileri kurmak istiyoruz.

SİZ FAŞİSTSİNİZ FAŞİST

Fakat 54 yıl bizi kapısında bekleten AB'ye ne diyeceğiz? İngiltere bile dayanamadı. Bunlar şu anda benim Bakanıma sınırlarını kapatırsa, başka Bakanıma uçuş yasağı getirirse sessiz mi kalacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na diktatör diyeceksin, bunlara nazi deyince rahatsız oluyorlar. Siz bizim cami duvarlarımıza gamalı haç işareti çiziyorsanız siz faşistsiniz, faşist.

BANA SİLAH VERMEYECEK, TERÖR ÖRGÜTÜNE VERECEK!

Her kim gelip burnumuzun dibimde ülkemizi parçalamak için terör örgütleriyle iş birliği yaparsa külahları değişiriz. Terör örgütleri için Türkiye gibi bir ülkeyi karşısına alan her ülkeyi, aklına başına devşirmesi için uyarıyoruz. Bir taraftan NATO'da beraber olacağız. Bana silah vermeyecek, terör örgütüne silah verecek. Var mı böyle bir şey?
Terör örgütü ile iş tutan teröre açık destek veriyor demektir. Sözün bittiği hareket zamanının geldiği noktadayız…

Televizyon programlarında konuşanlara sesleniyorum; bu hesabı da iyi yapın! Dünyanın her yerinde kural aynıdır; terör örgütüne destek veren onlarla aynı saftadır..