Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray'da muhtarlara seslendi. Erdoğan'ın gündeminde referandum hedefinde ise yine CHP lideri Kılıçdaroğlu vardı.

Konuşmasında CHP liderine sert sözlerle yüklenen Erdoğan "Ana muhalefetin başındaki zat '17 Nisan'da Cumhurbaşkanı muhtarlıkları kapatabilir' diyor. İnanın böyle bir yalan makinesi ben görmedim. Demokrasilerde muhalefet çok önemli. Muhalefet akıllı ve ciddi bir muhalefet yaparsa iktidara güç katar. Aksi takdirde hem kendi hem de ülke kaybeder" dedi.

'BİZ AYNI EKOLDEN GELDİĞİMİZ İÇİN KAVGA ETMEDİK'


Erdoğan yeni anayasayı da geçmişteki Cumhurbaşkanı-Başbakan 'kavgaları' ile anlattı.

FOTO:Reuters - 1 Kasım 2015 seçimlerinde partisini sandıktan tek başına iktidar çıkaran Ahmet Davutooğlu, sadece 6 ay sonra görevinden alınmıştı. FOTO:Reuters - 1 Kasım 2015 seçimlerinde partisini sandıktan tek başına iktidar çıkaran Ahmet Davutooğlu, sadece 6 ay sonra görevinden alınmıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan "Cumhurbaşkanı ve Başbakan kavgalarını çok ağır yaşadık. Biz aynı ekolden geldiğimiz için yaşamadık. Hükümet kavgalarla, pazarlıklarla, kurulmayacak. Artık doğrudan santıkta, millet tarafından kurulacak" diye konuştu. Erdoğan yeni anayasayı "Türk tipi başkanlık sisteminden rahatsız olanlar var. Bizim bir geçmişimiz bir geleceğimiz var. Şimdi sandıkta karar verme zamanı. Bu hazırlanan bal millete ikram edildi" sözleriyle anlattı.

'NE ALDATTIM NE DE ALDATILDIM'


Cumhurbaşkanı CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir. Elimizde dosya var" şeklindeki sözlerine ise "Zerre kadar şerefin varsa zerre kadar şahsiyetin varsa çık dosyalarını ortaya koy biz de gereğini yapalım. Siyasi hayatım boyunca ne aldatan ne de aldanan oldum" diye tepki gösterdi.

DEFALARCA 'ALDATILDIĞINI' SÖYLEMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan 2015 yılının Mart ayında Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve  Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada Balyoz ve Ergenekon kumpaslarını kasdederek  "Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere, tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı” demiş ve sonrasında da birçok defa Fethullahçıların kendilerini 'kandırdıklarını' açıklamıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA "HÜSNÜ BOZKURT'U AT" ÇAĞRISI


CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt'un 'emperyalistleri ve temsilcilerini gerekirse İzmir'den denize dökeriz" sözlerine yine tepki gösteren ve bu sözleri 'evetçiler için' söylediğini savunan Erdoğan "Genel Başkanı 'doğru bulmam' diyor. Deme. Kesin ihraç talebiyle bu adamı at.  Bunun adı bölücülüktür. Bu ülkeyi parçalamaktır.  Biz 'hayır' diyenleri denize dökmeyiz. Biz 'hayır' diyenlerin eleştirilerini anlayışla karşılarız" diye konuştu.