Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü Afrika turu kapsamında; bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Tanzanya'ya gitti.

FOTO:Cumhurbaşkanlığı - Erdoğan, Tanzanya'da böyle karşılandı. FOTO:Cumhurbaşkanlığı - Erdoğan, Tanzanya'da böyle karşılandı.


Eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın da kendisine eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Darüsselam Julius Nyerere Uluslararası Havaalanı'nda Tanzanya Cumhuriyeti Başbakanı Kassim Majaliwa, Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçisi Yasemin Eralp ve büyükelçilik mensupları karşıladı.

5 DAKİKALIK TOP ATIŞI


Erdoğan havalimanında indikten sonra devlet sarayı önündeki alana geldi. Burada Tanzanya Muhafız Alayı, Erdoğan'ın şerefine yaklaşık 5 dakika boyunca top atışında bulundu. Sahile doğru yapılan törende 21 pare top atışında bulundu.

 

İADE-İ TOP ATIŞI


2010 yılında Ankara'ya gelen dönemin Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete onuruna Çankakaya'da 21 pare top atışı yapılmıştı. Tanzanya'nın bu protokolü de karşılık esası kapsamında uyguladığı sanılıyor.

Erdoğan'ın üçüncü Afrita turundaki ilk durağı Tanzanya oldu. Erdoğan'ın üçüncü Afrita turundaki ilk durağı Tanzanya oldu.

ORTAK AÇIKLAMA YAPACAKLAR


Erdoğan Düresselam'da  heyetler arası görüşmelere başkanlık edecek ve iki ülke arasında yapılacak anlaşmaların imza töreninin ardından Magufuli ile basın toplantısı düzenleyecek. Daha sonra Tanzanya Cumhurbaşkanı Magufuli ile Türkiye-Tanzanya İş Forumu'na katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Magufuli'nin onuruna vereceği akşam yemeğine iştirak edecek.