Türk basını değerli bir emekçisini yitirdi. Gazeteci, yazar, şair, Basın Şeref Kartı sahibi Erdoğan Tokmakçıoğlu (83) dün hayatını kaybetti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Tokmakçıoğlu’nun ölümünün ardından yayınladığı mesajda, “Gazeteci, yazar, şair kimliği ile uzun yıllar başarıyla hizmet veren Erdoğan Tokmakçıoğlu’nu hiç unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Tokmakçıoğlu için bugün İstanbul Levent Camisi’nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlenecek. Tokmakçıoğlu, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Erdoğan Tokmakçıoğlu, 1934’te Denizli’de dünyaya geldi. Ankara Hukuk Fakültesi ve DTCF Tiyatro Enstitüsü’nde öğrenim gördü. Ankara ve İstanbul’da birçok gazetede çalıştı. Yeni Günaydın ve Asabi gazetelerinde görev yaptı. SÖZCÜ Gazetesi’nde köşe yazdı. Edebiyata şiirle başladı. İlk öyküsü ‘Dolmuş’, Türk Dili Dergisi Öykü Yarışması’nda derece alınca (1953) öyküye yöneldi. Çocuğun Biri adlı öyküsü Dünya Gazetesi Yarışması’nda birincilik kazandı (1954).

1951’de ilk baskısı yapılan Bütün Yönleriyle Nasreddin Hoca adlı yapıtı yurtiçinde ve dışında geniş yankı uyandırdı. Tokmakçıoğlu, Bulgaristan’da Gobrova-836. Uluslararası Biennali’nde Türkiye’yi temsil etti. Çok sayıda kitabı olan Erdoğan Tokmakçıoğlu, evli ve iki çocuk sahibiydi.