TRT 1'de yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması dün gece final yaptı. Son bölümde programda Erdoğan sürprizi yaşandı. Dereceye girenlerin ödüllerini stüdyoya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. TRT'nin verdiği altın ödülleri dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarışmacılara ödül olarak Karahisari'nin Kur'an-ı Kerim'ini hediye etti.

rte"ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR PROGRAM"


Ödülleri verirken kısa bir konuşma yapan Erdoğan şunları söyledi: "Bizleri Ramazan boyu mutlu eden hafız kardeşlerim sizleri tebrik ediyorum.Burada 8 kardeşimiz var ama bunların dışında olan kardeşlerimi de tebrik ediyorum. Alışılmışın dışında bir uygulama TRT- Diyanet iş birliğiyle gerçekleşmiş oldu. Birileri kendilerine göre eleştiriler getirmiş olabilir. Kulak asmaya gerek yok. Biz ne yaptığımıza bakacağız. Bu yarışmanın içinde neler var buna bakacağız. Hele hele bu Kur'an-ı Kerim'in okunması olduktan sonra akan sular durur."

GÖRMEZ, YARIŞMAYI ELEŞTİRMİŞTİ


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Erdoğan'ın ödül dağıttığı yarışmayı eleştirmişti. Görmez TRT'deki yarışma için şu ifadeleri kullanmıştı "Son zamanlarda bir yarışma programı çıkarıldı biliyorsunuz. Sadece şunu söylerim. Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır. Hem de en müstakim yola, en salam yola sizi götürmek için nazil olmuş bir kitaptır"

[old_news_related_template title="Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den TRT yarışması için sert çıkış" desc="Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 'Kuran ses yarışmalarının güftesi olarak kullanılacak bir kitap değildir. Kuran bir hayat kitabıdır' diyerek TRT ekranlarında yayınlanan 'Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması' nı eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kuran8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/diyanet-isleri-baskani-gormezden-sert-cikis-1884896/"]