Ankara'da Valiler Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatıyla ilgili de önemli mesajlar verdi. "Bundan sonra polis teşkilatımıza sig sauer silahları alınmayacak" diyen Erdoğan, Valilere de "Emniyet müdürleriyle uyumlu çalışın" mesajı verdi.

"Uyuşturucu ile mücadele öncelikli görevimizdir" diyen Erdoğan "Son zamanlar asayişteki gevşemem mi diyeyim, işin ucunu kaçırmak mı diyeyim bu namussuz ahlaksız katillerin çoğalması katlanılır şey değildir.
Caddede yürüyen bir kadına tekme atıp onu tekmeleyen ahlaksızların toplum içinde yer almasını ben hazmedemiyoruz. Demek ki eksiklerimiz var.  Emniyet teşkilatımızı yöneten sizsiniz. Emniyet teşkilatımızı çok daha iyi yönetmeniz lazım.  Ama bazı yerlerde, açık konuşuyorum, maalesef emniyet müdürlerimiz valilerimiz arasında bazı sıkıntıların olduğunu müşahede ediyorum." diye konuştu.

sauerJ.P. Sauer & Sohn Maschinenbau GmbH isimli Almanya - İsviçre ortaklığı firma tarafından üretilen Sig Sauer marka silah dünya liderlerinin yakın korumaları tarafından da tercih ediliyor.

Sig Sauer model silahların teknik özellikleri ise şu şekilde:
Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW
Uzunluk: 180 mm
Namlu uzunluğu: 99 mm
Ağırlık(boş): 770 g
Kapasite: 12+1

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. İlk etapta Başbakanlık Korumalarına sonrasında ise Cumhurbaşkanlığı ve TBMM korumalarına da dağıtılan silahların fiyatları ise
3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.

[old_news_related_template title="ABD açıklaması: Size muhtaç değiliz" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Saray'da valilere hitap etti. Erdoğan'ın gündeminde ABD ile yaşanan vize krizi vardı. Erdoğan ABD'ye 'Biz kabile devleti değiliz. Biz size muhtaç değiliz. Biz sizden paramızla silah istediğimizde 'kongre' diyorsun ama terör örgütüne ücretsiz silah veriyorsun.' diye seslendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/resimid_4056887-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/cumhurbaskani-valilere-sesleniyor-2046328/"]