Erdoğan, herhangi bir isim vermeden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanan Enis Berberoğlu için başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nü de eleştirdi.

[old_news_related_template title="Son dakika... CHP'nin tarihi 'Adalet Yürüyüşü'" desc="Cumhuriyet gazetesine operasyon, Sözcü'ye yönelik operasyon derken sıra CHP'ye geldi. CHP milletvekili Enis Berberoğlu, MİT TIR'ları haberi yüzünden casuslukla suçlanıp 25 yıl hapse çarptırıldı. Demokrasi ağır yara aldı. Son gelişmeler üzerine Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu tarihi bir karar aldı. Kılıçdaroğlu adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürüyor. Yürüyüş saat 11:20'de Güvenpark'tan başladı. Kılıçdaroğlu parka gelişinde tarihi bir konuşma yaptı. Ve yürüyüşün ilk günü, saat 16:20'de 22 kilometrelik yol katedilerek sona erdi. Sözcü TV tarihi yürüyüşten canlı yayınlarına devam edecek..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/adalet-m-3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/chpnin-adalet-yuruyusu-1896259/"]

"Birileri" diyerek Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan "Hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler, Anayasa'nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar. Bu maddeyi onlara hatırlatıyorum ve onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin. Çünkü o onlara hiçbir şey kazandırmaz, tam aksine kaybettirir." dedi.

ANAYASA'NIN 138. MADDSİ NE DİYOR?

"Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler. Hiçbir organ, makam, merci ve kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.Görülmekte olan bir dâva hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz. Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez"

[old_news_related_template title="Korumaları hakkında yakalama kararı çıkaran ABD'ye tepki!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'daki saldırgan PKK'lılara müdahale eden korumaları için yakalama kararı çıkaran ABD'ye sert tepki göstererek 'Bu nasıl bir yasadır? Bu nasıl bir hukuktur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/basliksiz-2-20.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/korumalari-hakkinda-yakalama-karari-cikaran-abdye-tepki-1897452/"]