Sanayi mahallesinde kuyumcuya giren silahlı soyguncular alarma da aldırmadı. Altınları, yanlarında getirdikleri çamaşır sepetlerine doldurmaya başladı. Ama karşılarına bir taksi sürücüsüyle mahalleli çıktı. Soygunu tamamlayamayan eşkıyalar, hırslarını mahalleden çıkardı; sepetlerden birine doldurabildikleri altınlarla kaçarken ortalığı savaş alanına çevirdi. Eşkıyalar mahalleyi kurşun yağmuruna tuttu.

MAHALLEYE YAYLIM ATEŞİ


Soygunculara direnen mahalledeki duvarlarda bugün o direnişin izleri vardı. Börekçi, bir başka evin duvarında eşkıyaların silahından çıkan kurşunların izleri görüldü. Olaydan sonra yapılan incelemede 18 boş kovan bulundu.

 

GÜVENLİK KAMERASINDAN


Sabaha karşı 03.45 sıralarında Kağıthane'de yaşanan soygun dehşeti an be an kameralara da yansıdı. Görüntülerde yüzlerini kapüşonla gizleyen soyguncuların, ne kameralara ne de alarma aldırış etmedikleri anlaşılıyor. Kepengi, kapıyı saniyeler içinde yerle bir edip kuyumcuya giriyorlar. Yanlarında getirdikleri çamaşır sepetlerine bakılacak olursa, kuyumcuyu boşaltmaya kararlılar. Ama gürültü etmekten çekinmedikleri, sadece hızlı hareket ettikleri anlarda mahalli önce cama sonra da sokağa iniyor. Paniğe kapılan soyguncular, soygunu tamamlayamadan, sepetlerden birine koyabildikleri altınlarla dükkandan çıkıyor. Ama dışarıda bir taksi sürücüsüyle, mahalle sakinleri var. Onların tamamı görüntüye girmiyor ama soyguncuların rastgele ateş etmeleri açıkça görülüyor. Soygunculara engel olmak isteyenlerden biri, kurşunların hedefi olmaktan bir kamyonetin dorsesine atlayarak kurtulmaya çalışıyor. Soyguncular ateş etmeyi sürdürürken olay yerine geldikleri otomobile binip kaçıyor. Soyguncuların kaçarken yanlarına alabildikleri altınların değerinin 100 bin TL civarında olduğu belirtildi.

MAĞAZA MÜDÜRÜ: MAHALLE KOMŞULARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ


Soyguncuların girdiği kuyumcunun müdürü Dursun Kahraman iş yerindeki hasarı gösterdi. Kahraman, maddi kayıplarının olduğunu ama mahallelinin soygunculara karşı gösterdiği tavırdan sevinç ve gurur duyduklarını söyledi.

TAKSİCİ O ANLARI ANLATTI


Soygun sırasında üzerine ateş açılan taksici Sedat Y. o anları şöyle anlattı:

"Ben pastanenin önüde gece üç buçuk gibi çay içiyordum. O esnada yukarıdan aşağıya bagajı açık bir araba geldi. Kuyumcunun camında bir patlama oldu. Elinde birisi silahla bana 'gir içeri' dedi. Bende 'öldürmezsen şerefsizsin' dedim. Bana ateş etti. Bende kolonun arkasına saklandım. Ben bağırarak tekrar üzerine gittim, 'hırsız var, kuyumcuyu soyuyorlar' diye bağırdım. Beş el daha ateş etti. Daha sonra kaçtılar. Arabanın arkasından saldaye fırlattım ama isabet etmedi. Çevrede oturanlarda 'kuyumcuyu soyuyolar' diye bağırdı. Herkese ateş ettiler. Bende direğin arkasında saklandım."

(DHA)