Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam Fenerbahçe ile İstanbulspor karşı karşıya gelecek. Nefesler tutuldu taraftarlar maçın saatini bekliyor. İstanbulspor, Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük kariyerine başladığı takım olarak dikkat çekiyor. Kocaman için farklı bir anlamı olan mücadeleye Fenerbahçe'nin yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkması bekleniyor. Peki Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta canlı yayınlanacak? İşte mücadele hakkında tüm detaylar ve muhtemel 11'ler...

FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI HANGİ KANALDA? SAAT KAÇTA?

Fenerbahçe İstanbulspor maçı saat 20.30'da başlayacak ve ATV ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Mücadele Ülker Stadı'nda oynanacak. Aykut Kocaman 2000 yılında teknik direktörlük kariyerine başladığı İstanbulspor karşısına Fenerbahçe'nin başında iken ilk kez çıkacak.



MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Ertan, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Oğuz Kağan, Ozan, Alper, Aatif, Valbuena, Fernandao

İstanbulspor: Okan, Zeki, Yalçın, Welington, Oğuzhan, Kubilay, Onur Kolay, Cajic, Halil Çolak, Zafer, İbrahim



FENERBAHÇE MAÇA HAZIR

Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam Fenerbahçe ile İstanbulspor karşı karşıya gelecek. Nefesler tutuldu taraftarlar maçın saatini bekliyor. İstanbulspor, Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük kariyerine başladığı takım olarak dikkat çekiyor. Kocaman için farklı bir anlamı olan mücadeleye Fenerbahçe'nin yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkması bekleniyor. Peki Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta canlı yayınlanacak?


Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında İstanbulspor ile Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi´nde karşılaşacak olan Fenerbahçe, Can Bartu Tesisleri´nde yaptığı antrenmanla bu maçın hazırlıklarını tamamladı.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenman saat 16.00´da başladı. Koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başlayan antrenmanda 3 gruba ayrılan oyuncular 5´e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Antrenman, çift kale maçla tamamlandı.



Sarı-lacivertli ekip, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında karşılaşacağı İstanbulspor maçı hazırlıklarını bu antrenmanla tamamladı.

İSTANBULSPOR'UN ARMASI

Türkiye’nin en büyük heykeltıraşlarından Nejat Sier, İstanbul Sultanisi ’nde (İstanbul Lisesi) son sınıf öğrencisiyken 1915 yılında “elif” ve “sin” harflerini ay yıldız ile birleştirerek okulunun ilk amblemini oluşturur. Daha sonra, İstanbul Erkek Lisesi 1938 mezunu Orhan Omay, ilk biçimine sadık kalarak bugünkü amblemi yaratır.



1911 yılından itibaren sürmekte olan savaşlar sebebiyle, okulların bir bölümü hastane olarak kullanılır, sarı renge boyanır. Çanakkale Savaşına gönüllü olarak katılan İstanbul Sultanisi (İstanbul Lisesi) öğrencilerinin şehit düştükleri haberinin okula ulaşması üzerine geride kalan öğrenciler ağabeylerinin anısına okulun kapılarını ve pervazlarını matem rengi siyaha boyarlar.
Böylece sarı-siyah okulun simgesi halini alır. Okulun içinden doğan İstanbulspor da renk olarak sarı-siyahı benimser. İstanbulspor, armadaki renkleri eğitim kurumlarından farklı olarak zemin sarı, arma siyah olarak kullanmaktadır.