İstanbul Cumhuriyet Savcısı Asım Ekren tarafından hazırlanan 73 sayfalık SÖZCÜ Gazetesi iddianamesinde dikkat çekici bir çelişki daha ortaya çıktı. Savcılık, iddianamenin 67’nci sayfasında şu tespiti yapmış: “… Bir başka örneğin de Taraf Gazetesi olduğu, bu gazetenin kuruluş aşamasında ve ilk yayınlarında, gündelik konularda Türk Solu Dergisi, SÖZCÜ Gazetesi gibi yayınların özelliğinde olduğu, oysa önem arz eden, ülke yönetiminin gidişatını etkileyebilecek derecedeki faaliyetlerde FETÖ/PDY’nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği, bu özelliği nedeniyle de faaliyetine yetkili makamlarca son verildiği…” Savcılık, SÖZCÜ’nün Taraf Gazetesi gibi olduğunu yazarak aslında nasıl bir çelişki içinde olduğunu fark etmemiş. Neden mi?

Operasyon gazetesi Taraf 15 Kasım 2007’de kuruldu. FETÖ’nün Ergenekon kumpası da Trabzon jandarmasına geldiği iddia edilen bir ihbar telefonunun ardından 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de bir gecekonduya yapılan operasyonda 27 el bombasının bulunmasıyla başladı.

OPERASYON GAZETESİ TARAF

Yani Taraf Gazetesi operasyondan 5 ay sonra yayım hayatına başladı. Attığı ilk manşetler de Gülen’e övgü vardı.

t1

3 Aralık 2007’de Taraf “İslam’da Gülen reformu” manşetini bugün SÖZCÜ tanığı olan Hüseyin Gülerce’nin ağzından atmıştı.

t2

Ve 24 Ocak 2008’de “Aranan savcı bulundu” manşetiyle Ergenekon haberleri başladı. FETÖ’cü Savcı Zekeriya Öz’ün fotoğrafıyla ‘Kızıl Elma koalisyonu’ ve ‘Karanlık dehlizler’in üzerine gidecek isim övüldü.

t3

“ERGENEKON İÇİN KURULDU”

Ve geliyoruz esas itirafa! O dönem FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Nuh Gönültaş’ın Twitter’dan attığı tweetler gündemde bomba etkisi yarattı.

t5

15 Aralık 2012’de şunları kaydetti: “Taraf Gazetesi misyonunu tamamladı. Taraf, Ergenekon davası için özel olarak kurulmuştu. Taraf bu görev için kurulmuş bir koalisyondu. Ben bu koalisyon sırasında yapılan pazarlıkları bilen birisi ile konuştum.” Oysa SÖZCÜ, Ergenekon dönemine FETÖ’ye direndi ve en sert başlıkları attı. Yani Hüseyin Gülerce’nin tanık olarak iddianameye giren sözlerinin aslında gerçekle bağdaşmadığı çok net. Zaten Gülerce ifadesinde “Her ne kadar Fetullah Gülen’e karşı gibi kendini ifade etse de SÖZCÜ Gazetesi’nin onun tarafından kurdurulması veya kullandığına dair belgeler çıkarsa şaşırmayacağım” dedi. Yani Gülerce bilmiyor!

t4