Aytunç ERKİN

Yıl 2005… Bir internet sitesinde çarpıcı iddialar ortaya atılmaya başlandı. Adı ulusalihanet.com olan sitede, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt başta olmak üzere, ulusalcılar ve diğer Kemalist komutanlar hedefe konuldu. Örneğin şu başlıklar atıldı: “Büyükanıt’ın piyonları, Ulusalcı cunta, Büyükanıt Paşa yüzsüzlük yapma Cuntacıların akıl hocası İlhan Selçuk vs…” Bu başlıklardan hemen sonra Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen 18 Ekim 2005’te Aktüel Dergisi’ne şu demeci verdi: “Ulusal cephe adı altında oluşturulmaya çalışılan dalganın sınırları belli değil. Her açıdan manipülatif bir organizasyon olduğu belli. Ama sancılar olacaktır. Bunlar aşılacaktır.”

KUMPASLAR ŞEMDİNLİ’DE BAŞLADI

Gülen’in bu açıklamasından tam 22 gün sonra FETÖ’nün ilk kumpası gerçekleşti. 9 Kasım 2005’te Hakkari Şemdinli’de Umut Kitabevi bombalandı. Tam da ulusalihanet.com ve Fetullah Gülen’in dediği gibi Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek için harekete geçildi. Sonrasında ortaya çıktı ki Büyükanıt’ın adı FETÖ tarafından Şemdinli iddianamesine bilerek yazıldı. Sonrasında 12 Haziran 2007’de başlayan Ergenekon ve benzeri kumpaslarla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) komutanları, subayları tutuklandı. Bu arada kumpaslar için FETÖ’nün yönettiği ulusalihanet.com’dan sonra, “aloihbar.org”, “paşakeyfi.com”, “paşakeyfim.net”, “bulut06” gibi 9 internet sitesi harekete geçti.

FETÖ’cülerin kurduğu ‘pasakeyfi.com’da subaylar hedef alınmıştı. FETÖ’cülerin kurduğu ‘pasakeyfi.com’da subaylar hedef alınmıştı.


6 ASKERİ SAVCIDAN OLUŞAN EKİP

2009’dan sonra Genelkurmay Askeri Başsavcılığı sonradan FETÖ’nün yönettiği ortaya çıkan bu internet siteleriyle ilgili harekete geçti, 6 askeri savcıdan oluşan bir ekip kuruldu. Bu ekip yapılan şikayetleri inceledi, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), Emniyet gibi kurumlardan bilgi almak istedi. Ancak TİB’i şu an tutuklu olan Basri Aktepe yönetiyordu ve kumpasçı internet sitelerinin merkezini bulmak isteyen ekibin önünü kesiyordu. Emniyet’te de FETÖ’cü ekip engel çıkarıyordu. Bu arada Amerika ve Kanada merkezli olduğu tespit edilen bu siteler için iki ülkeden bilgi istendi, yanıt gelmedi. Sonra ne mi oldu? Askeri savcılardan İsmail Volkan Şahin, Ali Rıza Bildik ve Mehmet Yüzbaşıoğlu FETÖ kumpası olduğu ortaya çıkan sözde İzmir Askeri Casusluk Davası çuvalına atıldı, Zekeriya Duran da şantajla istifa etmek zorunda kaldı. Geriye iki isim kalmıştı. Biri Cemil Çelik’ti. Albay Çelik, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (AYİM) üyesiydi. 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından tutuklandı. FETÖ’nün kumpas kurmadığı ekipteki diğer isim de Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşaviri Bedrettin Özgür’dü. Özgür de 15 Temmuz’dan sonra tutuklandı.

40 KLASÖR SİVİL SAVCILIKTA

Şimdi Genelkurmay Askeri Başsavcılığı, 2009’da başlatılan ama FETÖ’nün engellediği ‘internet siteleriyle’ ilgili çalışmasını bitirdi ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’na dosyasını teslim etti. Yaklaşık 40 klasörden oluşan dosyada bu siteler dışında diğer FETÖ kumpasları hakkında da belgeler olduğu öğrenildi.

4 subaya kumpas iki subaya ise terfi


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün darbe girişimi sırasında ortaya çıkan sözde “Sıkıyönetim Mahkemelerinde Görevlendirme Listesi”nde adı geçen 31 askeri yargı mensubu hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlarından iddianame hazırlanmıştı. FETÖ’nün merkezine giren İsmail Volkan Şahin, Ali Rıza Bildik, Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Zekeriya Duran’a nasıl komplo kurulduğu, Cemil Çelik ile Bedrettin Özgür’ün önünün nasıl açıldığı şöyle anlatıldı:

2010 YILINDA HAREKETE GEÇTİLER

“Özellikle 2010’dan itibaren Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmalara çok sayıda önemli görevlerdeki askeri hakimler dahil edilerek bu makamların boşatılması amaçlanmıştır. Hava Kuvvetleri Adli Müşaviri Hakim Kıdemli Albay Bülent Gülçal, kamuoyunda Balyoz davası olarak bilinen dava kapsamında tutuklanmış, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşavirliği’ne 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasında TSK’dan ihraç edilen tutuklu Hakim Yarbay Bedrettin Özgür atanmıştır.”

SÖZDE CASUSLUK DAVASI...

“Yardımcı askeri savcılar Hakim Kıdemli Albay Zekeriya Duran kaset şantajı ile emekli olmuş, Hakim Yarbay İsmail Volkan Şahin kamuoyunda İzmir Casusluk Davası olarak bilinen dosya kapsamında ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmıştır. Yine Genelkurmay Askeri Mahkemesi’nde görev yapan Hakim Ali Rıza Bildik, İzmir Casusluk Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbetle yargılanarak emekli olmuş, yerine atanan Hakim Kıdemli Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu İzmir casusluk davasına ve diğer davalara bulaştırılmıştır. Askeri Yüksek İdare Mahkemesi üyesi olan Cemil Çelik, 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasında TSK’dan ihraç edilmiş ve bahse konu darbe soruşturması kapsamında tutuklanmıştır.”

İzmir Askeri Casusluk Davası’nda beraat eden isimler, kararı adliyenin önünde bu fotoğrafla karşılamıştı. İzmir Askeri Casusluk Davası’nda beraat eden isimler, kararı adliyenin önünde bu fotoğrafla karşılamıştı.