Operasyon, geçtiğimiz Cumartesi İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirildi. Polisi harekete geçiren olay, bir mağdurun, fuhuşa zarlandığı şikayetiyle başladı. Zorla senet imzalarak tehdit edildiğini ileri süren mağdur kadının şikayeti izerine 1 yıl önce çalışma başlatıldı. Organize Polisi, sauna, masaj salonu, güzellik merkezi gibi mekanlarda fuhuş yaptıran çetenin belirlenmesi için teknik ve fiziki takip çalışması başlattı.

13 MEKAN


Araştırmalarda şüpheliler tek tek belirlendi. Fuhuş çetesinin elebaşının Hakan A. olduğu anlaşıldı. Daha önce,  2011, 2012 ve 2013 yıllarında operasyon düzenlenen çete elebaşı Hakan A.'nın 13 mekan işlettiği anlaşıldı. Sauna ve masaj salonu adı altında işletilen mekanlarda fuhuş yaptırıldığı polis ekiplerince tespit edildi.

GÖZALTI SAYISI 16 OLDU


Daha önce defalarca kez yakalanan Hakan A. ve çetesine bir kez daha operasyon düzenlendi. İlk gün 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphlilerin sorgusundan yola çıkan ekipler, 7 şüpheliyi daha yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

GÜNLÜK KAZAN 60 BİN LİRA


Polisin operasyonu, çetenin, zorla fuhuştan kazancını da ortaya koydu. Anadolu ve Avrupa Yakası'nda 15 mekanda fuhuş yaptırdığı öne sürülen çetenin haksız kazancının günlük 60 bin lira olduğu belirtildi.

10 DAİRE, 3 LÜKS ARAÇ


Organize Polisi çeteyi çökertirken daha önce yapılmayanı da yaptı. Yıllık 2 milyon lira haksız kazanç elde edilen Hakan A.'nın mal varlığına tedbir konuldu.  Hakan A.'nın 10 Daire, 3 arsa, 3 lüks otomobil, 1 motosiklet ve bir taşınmazının tespit edildiği öğrenildi. Milyonlarca liralık mal varlığının, fuhuştan edinildiğinin mahkemece kesinleşmesi halinde, el koyma işleminin gerçekleştireceği belirtildi.