Operasyon, geçtiğimiz 23 Aralık’ta İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirildi. Polisi harekete geçiren olay kendisine zorla senet imzalatılarak fuhuşa zorlanan bir kadının polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Araştırmalarda, masaj salonları ve güzellik merkezleri adı altında fuhuş yaptıran çete tespit edildi. Çetenin ele başının daha önce defalarca kez operasyon düzenlenen ve “Fuhuş Baronu” olarak adlandırılan Hakan A. olduğu anlaşıldı. Çetenin kadınlara şiddet uyguladığı, döverek senet imzalattığı ve fuhuşa zorladıkları anlaşıldı. Hakan A. ve 15 şüpheli düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

13 MEKANDA FUHUŞ


İstanbul’da masaj salonu ve güzellik merkezi adı altında 13 mekanda fuhuş yaptıran Hakan A. ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden 2’si Emniyetteki işlemlerin arından serbest bırakılırken, Hakan A. ve 13 şüpheli adliyeye gönderildi. Daha öncede aynı dosyadan gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye gönderilmiş 1 şüpheli tutuklanmıştı.

DAYAK GÖRÜNTÜLERİ


Şüphelilerin adliyeye gönderilmesinin ardından yeni bir güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı. Polisin operasyonunun da yer adlığı görüntülerde çetenin kadınların gözü önünde bazı kişilere işkence yaptığı anlarda görülüyor. Çetenin görüntülere yansayan şiddet uygulamasıyla, kadınların gözünü korkuttuğu o görüntülerle senet imzalattığı öğrenildi. Ayrıca şüphelilerin kadınların kazançlarını bir defterde tutmaları da dikkat ekiyor.

GÜNLÜK KAZAN 60 BİN LİRA


Polisin tespitine göre, günlük yaklaşık 60 bin lira haksız kazanç elde eden çetenin, şiddet ve baskı uyguladığı öğrenildi. Şebeke elebaşının daha önce 3 kez gözaltına alındığı ancak, serbest kaldıktan sonra fuhuş yaptırmaya devam ettiği ortaya çıktı. Organize Polisi son operasyonda şüphelinin mal varlığını da incelemeye aldı.

 56 GAYRİMENKUL


Yıllık 2 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen Hakan A.'nın mal varlığını suçtan elde ettiği iddiasıyla işlem başlatıldı. Şüphelinin sahibi olduğu 56 gayrimenkul, 8 lüks otomobil, 1 motosiklet ve bir taşınmazının tespit edildiği öğrenildi. Suçtan edinildiği öne sürülen milyonlarca liralık mal varlığına tedbir konuldu. Hakan A. bu gelirleri suçtan edinmediğini ıspatlayamazsa mahkemenin şüphelinin tüm mal varlığına el koyabileceğiı belirtildi.

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ

13 MEKANDA FUHUŞ


İstanbul’da masaj salonu ve güzellik merkezi adı altında 13 mekanda fuhuş yaptıran Hakan A. ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden 2’si Emniyet'teki işlemlerin arından serbest bırakılırken, Hakan A. ve 13 şüpheli adliyeye gönderildi. Daha öncede aynı dosyadan gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye gönderilmiş 1 şüpheli tutuklanmıştı.

DAYAK GÖRÜNTÜLERİ


Şüphelilerin adliyeye gönderilmesinin ardından yeni bir güvenlik kamera görüntüsü ortaya çıktı. Polisin operasyonunun yer aldığı görüntülerde çetenin kadınlara işkence yaptığı anlarda görülüyor. Ayrıca şüphelilerin kadınların kazançlarını bir defterde tutmaları da dikkat çekiyor.

GÜNLÜK KAZANÇ 60 BİN LİRA


Polisin tespitine göre, günlük yaklaşık 60 bin lira kazanç elde eden çetenin, şiddet ve baskı uyguladığı öğrenildi. Şebeke elebaşının daha önce 3 kez gözaltına alındığı ancak, serbest kaldıktan sonra fuhuş yaptırmaya devam ettiği ortaya çıktı. Organize Polisi son operasyonda şüphelinin mal varlığını da incelemeye aldı.

56 GAYRİMENKUL


Yıllık 2 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen Hakan A.'nın mal varlığını suçtan elde ettiği iddiasıyla işlem başlatıldı. Şüphelinin sahibi olduğu 56 gayrimenkul, 8 lüks otomobil, 1 motosiklet ve bir taşınmazının tespit edildiği öğrenildi. Suçtan edinildiği öne sürülen milyonlarca liralık mal varlığına tedbir konuldu. Hakan A. bu gelirleri suçtan edinmediğini ıspatlayamazsa mahkemenin şüphelinin tüm mal varlığına el koyabileceği belirtildi.