Dünyanın en büyük derbilerinden olan Fenerbahçe Galatasaray maçı geceye damga vurdu. Galatasaray ile Fenerbahçe, bugün oynanacak mücadele ile 121’inci kez Süper Lig’de karşı karşıya gelmiş oldu. Galatasaray'ın on kişi kaldığı maçta 6. dakikada Fenerbahçe'nin attığı gol değer kazanmadı. Derbiyi izleyemeyenler için maç özetini paylaşıyoruz. Aşağıda paylaştığımız linkten Galatasaray Fenerbahçe maç özetini yayınlandığı anda izleyebilirsiniz. İşte derbi hakkında detaylar...

Galatasaray, Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe’yi ağırladı. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertli taraftarlarda deplasmanda yerini aldı. Bu sezon 40 bin üzerinde Türk Telekom Stadyumu’nda yer alan sarı-kırmızılı taraftarlar, derbide de takımını yalnız bırakmadı. Bu önemli mücadelede toplam 50 bin 291 biletli taraftar izledi. Bu sayının yaklaşık 2 binini sarı-lacivertli taraftarlar oluşturdu. Maça gidemeyenler ve izleyemeyenler aşağıdaki linkten derbinin özetini izleyebilirsiniz.

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇ ÖZETİ İZLE!

Türk Telekom Stadyumu’ndaki maçta tribünler tıklım tıklım doluydu. İlk dakikadan itibaren mücadele düzeyi çok yüksek olan maçta iki takım da ilk yarıda net fırsatlar yakaladı ancak topu ağlara göndermeyi başaran olmadı.

VALBUENA: 'ÇOK İYİ BİR MAÇ OLMADI'

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Mathieu Valbuena, Galatasaray derbisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Maçta sonra yayıncı kuruluşa konuşan Fransız futbolcu, “Çok iyi bir maç olmadı” dedi.

İşte Valbuena’nın açıklamaları;

“Çekişmeli bir maç oldu. Çok fazla faul olan, oyunun durduğu bir maçtı. Çok iyi bir maç olmadı açıkçası. 1 puan çok da kötü diyemeyiz bence. İyi bir moral gösterdik, iyi takım ruhu gösterdik. Ama rakip kalede istediğimiz kadar tehlike oluşturmayı başaramadık. İlk yarıda pozisyonlarımız vardı belki gol atabilirdik. Rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra zorluk çıkartabilirdik ama olmadı.”

SERDAR AZİZ SAKATLANDI

Spor Toto Süper Lig ekibi Galatasaray’ın savunma oyuncusu Serdar Aziz, Fenerbahçe derbisinde sakatlanarak oyundan çıktı.

Maça ilk 11’de başlayan tecrübeli savunma oyuncusu, belindeki ağrılar nedeniyle maça devam edemedi.

Karşılaşmanın 19. dakikasında oyundan alınan Serdar Aziz’in yerine Latovlevici dahil oldu.



TARTIŞMALI KARAR

Çok yüksek bir tempoyla başlayan Galatasaray – Fenerbahçe derbisinde filelere giden ilk topu karşılaşmanın 6. dakikasında Fenerbahçe’nin golcüsü Vincent Janssen gönderdi ancak müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır, pozisyonda faul tespit ederek golü geçersiz saydı.

gs-fb-mac-ozeti-izle

Bu karar ise özellikle sosyal medyada tartışma yarattı. Janssen’in Serdar Aziz’e müdahalesi sonrasında hakem faule hükmetti.

TARIK ONGUN YERDE KALDI

Spor Toto Süper Lig 9. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçının ikinci yarısında gergin anlar yaşandı. Yan hakem kafasına gelen madde nedeniyle yerde kaldı.

Karşılaşmanın 57. dakikasında Fenerbahçe ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyonda Galatasaraylılar penaltı bekledi. Ancak hakem Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi.

Sarı kırmızılı taraftarların itirazları yoğunlaşırken tribünden atılan yabancı maddeler yan hakem Tarık Ongun’a isabet etti.

Bir anda yerde kalan Tarık Ongun, daha sonra yerine geçti ve maç kaldığı yerden devam etti.