İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede eski albaylar Mürsel Çıkrıkçı ve Muammer Aygar'ın da aralarında bulunduğu 39'u rütbeli, 9'u askeri öğrenci olmak üzere 76'sı tutuklu 103 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15'er yıla kadar hapis cezası istendi.

[old_news_related_template title="Sözcü davasında savcı tanığı olan Fuat Uğur iddianameye böyle isyan etmişti" desc="Sözcü'ye yönelik algı operasyonunda hazırlanan 73 sayfalık iddianameye davanın tanıkları bile isyan ediyor. Öyle ki savcının tanıklarından olan Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur bir köşe yazısında iddianamenin içinin ne kadar boş olduğunu madde madde sıralayarak 'Neden tanık olduğunu' izah etmiş ve 'Benim tahminim hâkimlerin iddianameyi bu haliyle kabul etmeyeceği yönünde. Aslına bakarsanız önerim de bu istikamette. Umarım yanılmam. Bu tür davaların ülkemize ne kadar zarar verdiği ortada' demişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/fuat-ugur.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/sozcu-davasinda-savci-tanigi-olan-fuat-ugur-iddianameye-boyle-isyan-etmisti-2079866/"]

195 kişinin müşteki ve 16 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianamede, darbe girişimi sırasında Kuleli Askeri Lisesi, Çengelköy Polis karakolunun işgal edilmesi ve Beykoz’da yaşanan olaylar anlatıldı. İddianamede FETÖ’cüler tarafından 8 kişinin şehit edildiği, 62 kişinin de yaralandığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Büyükanıt iddianamesini FETÖ’cü hakim yazmış!" desc="FETÖ’nün, Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek için Şemdinli iddianamesini hazırladığı ortaya çıktı. O dönem Van’da hakim olan İlhan Kaya hakkında hazırlanan fezlekede kumpas açık bir şekilde anlatıldı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/yasar-buyukanit-880-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/buyukanit-iddianamesini-fetocu-hakim-yazmis-2056365/"]

15 Temmuz gecesi Kuleli Askeri Lisesi, Beykoz ve Çengelköy Polis Karakolunun işgal edilmesi olaylarında şu isimler şehit olmuştu: Mustafa Cambaz, Fatih Dalgıç, Osman Yılmaz, Gökhan Esen, Murat Akdemir, Halil Kantarcı, Kader Sivri, Burak Cantürk.