CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sözcü İnternet Sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun’un geçen cuma akşamı serbest bırakılmasıyla büyük bir sevinç yaşandığını, arkadaşımız Gökmen Ulu’nun da bir an önce özgürlüğüne kavuşturulması gerektiğinin altını çizdi. Yarkadaş şöyle konuştu: “Silivri Cezaevi’ndeki Gökmen’in astım atakları, içinde bulunduğu koşullar yüzünden sıklaştı. Durumu Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e de aktardım. Sayın Gül, konuyla ilgileniyor... Mediha gibi; Gökmen’in de bir an önce tahliye edilmesi şart. O koşullarda daha fazla kalamaz.”

10medihabaris21cm

'AYNI SEVİNCİ YAŞAMAK İSTİYORUZ’

CHP’li vekil, arkadaşımız Mediha Olgun ile Evrensel Yazarı Yusuf Karataş’ın serbest kalmasıyla tutuklu gazeteci sayısının 182’ye düştüğünü belirterek şu bilgiyi paylaştı:
“Cuma gecesi Mediha Olgun’un tahliyesiyle hepimiz çok mutlu olduk. Aynı sevinci pazartesi günü görülecek olan Cumhuriyet Gazetesi Davası’nda da yaşamak istiyoruz. Akın Atalay, Murat Sabuncu ve Kadri Gürsel tam 330 gündür cezaevinde... Bu tam on bir ay demektir... Gazetecilerin hayatından on bir ay çalınmış; on bir ayları heder edilmiştir... Ahmet Şık 269, Emre İper ise 171 gündür tutuklu... Bunu daha ne kadar sürdüreceksiniz? Biz pazartesi günü saat 13.30’da Çağlayan’dayız... Aynı gün Reza Zarrab’ın da ABD’de davası görülecek. Herkes safını seçsin... Biz Reza’nın değil Cumhuriyetçilerin yanında olacağız... Bu davayı izlemek, gerçeğin peşinde koşan ve bu yüzden bedel ödeyen gazetecileri yalnız bırakmamak, tarihsel, insani ve vicdani bir görevdir. Demir kapılar özgürlüğe açılsın.”

'TUTUKLU GAZETECİ AYIBINA SON VERİN'

AKP yönetiminin gazetecilerin hangi suçu işlediğini söyleyemediğini belirten CHP’li Yarkadaş hükümete şöyle seslendi:
“Tutuklu gazeteci ayıbına son verin... Gökmen Ulu’nun, Murat Aksoy’un, Atilla Taş’ın, Gökçe Fırat’ın, Kemal Özer’in, Tunca Öğreten’in Kadri Gürsel’in, Mahir Kanaat’in hangi suçu işlediğine inanıyorsunuz? Söyleyin, suçlarını biz de bilelim, kendileri de öğrensinler. AKP yönetimi, gazetecilerin hangi suçu işlediğini söyleyemiyor! Çünkü ortada suç yok.”

Bu sevinci tekrar yaşamak istiyoruz

SÖZCÜ’yü yok etmek amacıyla başlatılan algı operasyonunda arkadaşlarımız Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı. Mediha Olgun, geçen cuma günü 119 günün ardından sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

10ulugokmen

Bu tahliye hem gazetemizce hem de büyük bir kesim tarafından sevinçle karşılandı. Ancak hâlâ mutluluğumuz yarım. Çünkü meslektaşımız Gökmen Ulu 122 gündür Silivri’de tutuklu. Gökmen’in de bir an önce serbest kalmasını umutla bekliyoruz.